Ο Ολυμπιακός ξεκινά την ευρωπαϊκή πορεία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα αντιμετωπίσει τη Σερβέτ ή τη Γκενκ.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την ευρωπαϊκή πορεία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 24 Ιουλίου. Η κλήρωση του Champions League, όμως, έφερε στους Πειραιώτες δύο υποψήφιους αντιπάλους.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Σερβέτ-Γκενκ. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, δεν θα παίξει ρόλο ο συντελεστής της στην κλήρωση των playoffs. Το νέο (και περίπλοκο) σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ προτεραιοτήτων, κάθε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει ομάδες διαφορετικής δυναμικής.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
  • Το γκρουπ 1ης προτεραιότητας περιλαμβάνει Άγιαξ (Ολλανδία), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Ουνιόν (Βέλγιο), Ζόρια (Ουκρανία), Αμπερντίν (Σκωτία) και Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
  • Το γκρουπ 2ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις έξι ηττημένες από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι πρωταθλητών. Σε αυτό το γκρουπ ενδέχεται να βρεθεί και η ΑΕΚ, αν αποκλειστεί στο πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης
  • Το γκρουπ 3ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις πέντε νικήτριες από τον προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στο Europa League
  • Το γκρουπ 4ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τη Λουγκάνο και τις δύο νικήτριες από το μονοπάτι μη πρωταθλητών του προκριματικού γύρου του Europa League και ως εκ τούτου τον Ολυμπιακό αν προκριθεί

Στην κλήρωση, οι τρεις ομάδες του γκρουπ 4ης προτεραιότητας (οπότε και ο Ολυμπιακός) θα ανοίξουν τη διαδικασία και θα κληρωθούν με τρεις ομάδες του γκρουπ 1ης προτεραιότητας. Έτσι, λοιπόν, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως ο Άγιαξ ή η Ουνιόν, ή και πιο βατό όπως η ΛΑΣΚ ή η Τσουκαρίτσκι.

Η κλήρωση των playoffs θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, δηλαδή πριν από τους αγώνες του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό. Έτσι, οι Πειραιώτες θα μπουν στην κληρωτίδα ως ζευγάρι με τον αντίπαλό τους στον προηγούμενο γύρο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!