Οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν τα έπαθλα για το εφετινό Grand Slam, που φθάνουν στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν τα έπαθλα για το εφετινό Grand Slam, που φθάνουν στα 52 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 11,2% σε σύγκριση με πέρυσι. Οπως συνέβη σε όλα τα άλλα τουρνουά Grand Slam, έτσι και στο Wimbledon, αυξήθηκε σημαντικά το ποσό που θα μοιρασθούν οι συμμετέχοντες.

«Ο στόχος είναι να φέρουμε τα χρηματικά έπαθλα των νικητών και των φιναλίστ των τουρνουά του μονού, στο ίδιο επίπεδο με το 2019 και πριν από την πανδημία, παρέχοντας παράλληλα την άξια υποστήριξη στους ηττημένους του πρώτου γύρου», εξήγησε ο Ιαν Χιούιτ, υπεύθυνος και «αφεντικό» για το τουρνουά του Λονδίνου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όσοι τενίστες αποκλεισθούν από τον πρώτο γύρο, θα λάβουν περίπου 65.000 ευρώ, ενώ μία ήττα στον δεύτερο και στον τρίτο γύρο του τουρνουά «ισοδυναμούν» με 100.000 και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Οσον αφορά τον νικητή, θα εισπράξει 2,75 εκ. ευρώ, ενώ ο φιναλίστ 1,375 εκ. ευρώ. Το χρηματικό έπαθλο για το διπλό, ανέρχεται σε 700.000 ευρώ για το ζευγάρι των νικητών, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το μεικτό διπλό, είναι 150.000 ευρώ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!