Ο Τζέιμς Μάντισον είναι έτοιμος να βγει και να... κολυμπήσει στον ωκεανό της Premier League την ώρα που η Λέστερ βυθίζεται!

Είναι νέος, ωραίος, δημιουργικός και όχι… ελεύθερος. Βρίσκεται σε μία σχέση (με μία ομάδα) που δεν πάει καλά και θέλει να φύγει όσο πιο νωρίς και όσο πιο μακριά γίνεται από αυτή. Θα μπορούσε να είναι bio σε κάποια εφαρμογή online γνωριμιών. Όμως, δεν είναι. Ο Τζέιμς Μάντισον ψάχνει τον επόμενο σύλλογο, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και όχι στα… χωράφια, όπου θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν η Λέστερ.

Στις «αλεπούδες» δεν έγινε μόνο γνωστός και πιο παραγωγικός. Αλλά μεταμορφώθηκε σε έναν κανονικό… αλεπουδιάρη. Ο Άγγλος μέσος έχει ζήτηση και γίνεται συζήτηση από τα αγγλικά ΜΜΕ για το που θα υπογράψει. Ήδη υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον. Αλλά αυτά είναι όλα σε θεωρητικό επίπεδο. Ακόμα τουλάχιστον.

Ο Τζέιμς Μάντισον για να βάλει… στεφάνι με κάποιον σύλλογο που τον φλερτάρει θα πρέπει πρώτα να πάρει κάποιες εγγυήσεις. Κάτι που είναι αν μη τι άλλο λογικό και αναμενόμενο εδώ που τα λέμε. Το www.debut.gr εξετάζει με ποιες ομάδες θα μπορούσε να «ματσάρισμα»

To φαβορί: Νιούκαστλ

Η δουλειά που γίνεται στη Νιούκαστλ εκτός από καλή και ποιοτική, όπως φάνηκε τη σεζόν που πέρασε, είναι και αθόρυβη. Οι «καρακάξες» ναι μεν έχουν πολλά χρήματα πλέον για να σπαταλήσουν, όμως, το κάνουν αν και εφόσον παραστεί σημαντική ανάγκη. Χωρίς φανφάρες ή μεγάλα λόγια ή ακόμη μεγαλύτερα ονόματα! Στη μεταγραφική λίστα της αγγλικής ομάδας είναι πολύ ψηλά το όνομα του Τζέιμς Μάντισον.

Άλλωστε ο Άγγλος μέσος με την ικανότητά του που έχει για να δημιουργεί, αλλά και ενίοτε να σκοράρει, μπορεί να ακόμη πιο θελκτική στο μάτι τη Νιούκαστλ και να την ανεβάσει επίπεδο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι σημαντικό: ότι του χρόνου θα βρίσκεται στο Champions League και γενικότερα μπορεί να καλύψει κάθε χρηματική του αξίωση.

Γι’ αυτό τον λόγο και είναι για την ώρα το νούμερο ένα φαβορί για την απόκτησή του, όπως αναφέρουν ολοένα και περισσότερα ΜΜΕ στο Νησί με τη Νιούκαστλ να είναι διατεθειμένη να δώσει 60 εκατομμύρια λίρες για χάρη του. Τον θέλει πολύ και το δείχνει!

Αυτή που ξεκίνησε πρώτη τα… μέλια: Τότεναμ

Την ώρα που η Νιούκαστλ κάνει βήματα -σχεδόν άλματα- προς τα μπροστά η Τότεναμ έχει ακριβώς την αντίθετη πορεία. Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν και πίστευαν ότι μπορούσαν να παραμείνουν σε μία από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης σεζόν, παράλληλα κάνοντας το κάτι παραπάνω στα «αστέρια». Αυτό όχι μόνο δεν ήρθε. Μα η αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε έφερε στον… αφρό τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν. Και αυτά είναι σοβαρά αν μη τι άλλο.

Ο Τζέιμς Μάντισον θα έβλεπε τον εαυτό του στο Βόρειο Λονδίνο. Και η Τότεναμ το ίδιο. Ο 26χρονος μέσος φαίνεται ότι μπορεί να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά. Είτε τώρα, είτε σε βάθος χρόνου. Από την άλλη η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ψάχνει κάποιον που να της δώσει μία παραπάνω επιλογή στο δημιουργικό κομμάτι και να μην τα περιμένει όλα από τον Σον και Κέιν.

Γι’ αυτό και οι «πετεινοί» δεν άργησαν να ξεκινήσουν επαφές μαζί του από την ώρα και τη στιγμή που η Λέστερ υποβιβάστηκε. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι θα μείνουν με την… όρεξη, αφού το project τους έχει (πολλά) τρωτά σημεία και ο Μάντισον ψάχνει μία ομάδα που θα τον πάει ψηλά. Όπως και αυτός εκείνη!

Εκείνη που τον ήθελε, αλλά δεν καιγόταν: Άρσεναλ

Μία από τις ομάδες που συνδέθηκε με τον Τζέιμς Μάντισον από το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Άρσεναλ. Ο Άγγλος μέσος φαινόταν ως η κατάλληλη λύση για τους «κανονιέρηδες» που ήθελαν και έψαχναν έναν έμπειρο παίκτη για να δίνει ανάσες στον Όντεγκαρντ. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που η Λέστερ πήρε την κάτω… βόλτα φαινόταν ότι θα ήταν ταμάμ για τους Λονδρέζους.

Παρόλα αυτά εκείνοι μοιάζουν διστακτικοί. Και ίσως έχουν τους λόγους τους. Ο πρώτος είναι ο Νορβηγός μέσος, ο οποίος αναδείχτηκε παίκτης της χρονιάς από τους οπαδούς της Άρσεναλ, με τις εμφανίσεις του. Και η μεταγραφή του Μάντισον σε εκείνους ίσως να έδειχνε ότι θέλουν τον φορτώσουν με παραπάνω πίεση. Κάτι που -μάλλον- δεν θα βοηθούσε σε βάθος χρόνου και να έφερνε εντάσεις και αντιδράσεις.

Από την άλλη υπάρχει και ο Σμιθ Ρόου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στον χώρο του κέντρου. Όμως, εκεί που είναι πραγματικό… αστέρι και έχει κάνει τα καλύτερα ματς του είναι σαν «δεκάρι». Δηλαδή στη θέση του Μάντισον. Οπότε η προσθήκη του 26χρονου άσου της Λέστερ ναι μεν θα έδινε παραπάνω επιλογές στον Αρτέτα, όμως, από την άλλη θα έδειχνε τον δρόμο της… εξόδου προς τον Σμιθ Ρόου, ο οποίος περιμένει καρτερικά τις ευκαιρίες του. Και γενικά θα έπρεπε τρεις παίκτες με μπόλικο ταλέντο, ακόμη περισσότερες φιλοδοξίες να παλέψουν για μία θέση. Κάτι που μάλλον θα έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό.

Οπότε είναι μάλλον λογικό που το ενδιαφέρον της Άρσεναλ… έσβησε με τον καιρό. Αλλά δεν αποκλείεται να γίνει το «μπαμ». Μιας και στις μεταγραφές, όπως και στη ζωή όλα είναι πιθανά και άλλο τόσο απίθανα!