Το ΝΒΑ έθεσε σε αναστολή τον αστέρα των Μέμφις Γκρίζλις, Τζα Μοράντ, για 25 αγώνες χωρίς αμοιβή, επειδή έδειξε ένα όπλο σε live βίντεο στα social media, το οποίο έγινε viral, για δεύτερη φορά.

Το ΝΒΑ έθεσε σε αναστολή τον αστέρα των Μέμφις Γκρίζλις, Τζα Μοράντ, για 25 αγώνες χωρίς αμοιβή, επειδή έδειξε ένα όπλο σε live βίντεο στα social media, το οποίο έγινε viral, για δεύτερη φορά.

Η αναστολή για ανάρμοστη συμπεριφορά αφορά τους πρώτους 25 αγώνες της κανονικής περιόδου 2023-24 (περίπου δύο μήνες) και περιλαμβάνει προϋποθέσεις επαναφοράς. Δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε δημόσιο πρωτάθλημα ή ομαδική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων προετοιμασίας, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του.

«Η απόφαση του να χρησιμοποιήσει ξανά όπλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανησυχητική, δεδομένης της παρόμοιας συμπεριφοράς του τον Μάρτιο, για τον οποίο είχε ήδη αποκλειστεί οκτώ αγώνες», δήλωσε ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, προσθέτοντας: «Η δυνατότητα για άλλους νέους να μιμηθούν τη συμπεριφορά του είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύουμε ότι ο αποκλεισμός 25 αγώνων είναι κατάλληλη και καθιστά σαφές ότι δεν θα γίνει ανεκτή η απερίσκεπτη και ανεύθυνη συμπεριφορά με όπλα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για τον Μοράντ, το μπάσκετ πρέπει να πάρει θέση αυτή τη στιγμή. Πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα, θα πρέπει να εκπληρώσει ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει άμεσα τις συνθήκες που τον οδήγησαν να επαναλάβει αυτήν την καταστροφική συμπεριφορά».

Ο Μοράντ ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι εργάζεται για την «ψυχική του υγεία και τη λήψη αποφάσεων» προκειμένου να αποδείξει ότι είναι «καλύτερος άνθρωπος από αυτό που σας έδειξα».

«Είχα χρόνο να σκεφτώ και συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλο κακό έχω προκαλέσει», είπε ο Μοράντ και συνέχισε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το NBA, τους Γκρίζλις, τους συμπαίκτες μου και την πόλη του Μέμφις. Στον Άνταμ Σίλβερ, τον Ζακ Κλέιμαν (αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή των Γκρίζλις) και τον Ρόμπερτ Πέρα (ιδιοκτήτης των Γκρίζλις) — που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας αθλητής και με στήριξαν — Λυπάμαι για το κακό που έκανα. Στα παιδιά που με κοιτούν ψηλά, λυπάμαι που σε αποτυγχάνω ως πρότυπο. Υπόσχομαι σε όλους τους χορηγούς μου ότι θα γίνω καλύτερος και θα είμαι καλύτερη εκπροσώπηση των εμπορικών σημάτων μας. Και σε όλους τους θαυμαστές μου, θα σας το αποζημιώσω, το υπόσχομαι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Θα ξοδέψω την τιμωρία μου συνεχίζοντας να εργάζομαι για τη δική μου ψυχική υγεία και τη λήψη αποφάσεων. Θα κάνω επίσης προπόνηση ώστε να είμαι έτοιμος να πάω όταν επιστρέψω στο γήπεδο. οι συμπαίκτες θα το κρατήσουν κάτω και λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι εκεί έξω μαζί σας στην αρχή της σεζόν.

Ελπίζω να μου δώσεις την ευκαιρία να σου αποδείξω με τον καιρό ότι είμαι καλύτερος άντρας σε αυτό που σου έδειξα».

Οι Γκρίζλις έκαναν την ακόλουθη δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση της αναστολής: «Σεβόμαστε την απόφαση της Λίγκας να αναστείλει τον Μοράντ μετά από αυτό το τελευταίο επεισόδιο. Τα πρότυπά μας ως πρωτάθλημα και ομάδα είναι ξεκάθαρα και αναμένουμε ότι όλο το προσωπικό της ομάδας θα τα τηρήσει».

Με βάση τον μισθό του (33,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023-24), η αναστολή θα κοστίσει στον Τζα Μοράντ περίπου 10,2 εκατομμύρια δολάρια.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!