Γι' ακόμη ένα καλοκαίρι ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι... φευγάτος από την Παρί Σεν Ζερμέν και εδώ κολλάει το: «Oh shit...Here we go again!».

Αν ήταν ταινία θα ήταν η «Ημέρα της Μαρμότας». Κάθε καλοκαίρι τα ίδια. Όλη τη χρονιά τα ίδια. Και ξεκινάει κάπως έτσι… Ο Κιλιάν Μπαπέ δεν είναι ικανοποιημένος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Κιλιάν Εμπαπέ θέλει να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν και ενημερώνει τον σύλλογο ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που εκπνέει τότε, μαζί του.

Μετά υπάρχει και το… τρίτο πρόσωπο στη σχέση. Η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί μίλησαν με τον Γάλλο στράικερ και εξασφάλισαν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του σε αυτούς τότε. Λίγο αργότερα μπαίνει και το πρόσωπο του Φλορεντίνο Πέρεθ ότι έχει συνεχόμενες επικοινωνίες μες τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της Παρί.

Και ενώ όλοι περιμένουν ένα φινάλε ανάλογο με την ιστορία τότε υπάρχει ένα «GAME OVER». Όπου σημαίνει είτε ότι οι Παριζιάνοι ανανέωσαν μαζί με τον 24χρονο παίκτη. Είτε ότι απέρριψαν κάθε πρόταση από κάθε ομάδα και θα παραμείνει σε εκείνους μέχρι να έρθει πάλι το καλοκαίρι και να ξεκινήσει μία νέα «Ημέρα της Μαρμότας». Σαν να ξεκινάει κανείς ένα New Game.

Είδαμε αυτή την «ταινία» το καλοκαίρι του 2020. Του 2021. Όλη τη σεζόν 2021-2022. Και ετοιμάζουμε ποκ-κορν και νάτσος γι’ ακόμη μία φορά. Ξέροντας από τώρα τους πρωταγωνιστές και την πλοκή. Αλλά ίσως και το φινάλε.

Πως το βλέπει ο Κιλιάν Εμπαπέ:

Όπως κάθε παίκτης που ήταν τόσο σπουδαίος από τόσο μικρή ηλικία, έτσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ θέλει να πάει κάπου, όπου θα νιώθει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο. Είτε αυτό αφορά το οικονομικό κομμάτι, είτε το αγωνιστικό. Στην Παρί Σεν Ζερμέν για να τον πείσουν και να τον κρατήσουν μερικά χρόνια παραπάνω του έδωσαν μέχρι και τα… κλειδιά του μεταγραφικού σχεδιασμού. Τουλάχιστον αυτό ανέφεραν πολλά και διαφορετικά δημοσιεύματα από Γαλλία μεριά το καλοκαίρι του 2022.

Ωστόσο, όπως κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο είναι αυστηρός. Όχι μόνο με τον εαυτό του, κάτι που φαίνεται από τη δουλειά που ρίχνει. Αλλά κυρίως από τους συμπαίκτες του και την ομάδα που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Παριζιάνοι του εγγυήθηκαν το κάτι παραπάνω το καλοκαίρι του 2021. Και όντως το έκαναν πράξη. Η διοίκηση του συλλόγου έφερε στο «Παρκ ντε Πρενς» τους Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Τζίνι Βαϊνάλντουμ δημιουργώντας μία γαλλική dream team. Όμως, αυτή δεν έφερε το κάτι παραπάνω ούτε στον σύλλογο, ούτε καν στον Εμπαπέ. Πλέον αυτός ο κύκλος έκλεισε για τα καλά και εκείνος, έχοντας παίξει δίπλα σε Μέσι και Νεϊμάρ, νιώθει πιο ώριμος από ποτέ να πάει στην ομάδα που ήθελε από μικρό παιδί και αγωνιζόταν το είδωλό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δηλαδή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πως το βλέπει η Παρί Σεν Ζερμέν:

Το να δέχεσαι σε κάθε μεταγραφική περίοδο προτάσεις από μία συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ Ρεάλ Μαδρίτης) για έναν συγκεκριμένο παίκτη (σ.σ Κιλιάν Εμπαπέ) αυτό θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε ένα συγκεκριμένο φινάλε. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή, όπου ο ηγέτης σου δεν… καίγεται να παραμείνει και πρέπει να τον παρακαλέσεις ή να του τάξεις τον ουρανό με τα άστρα για να μην το χάσεις δεν μπορεί να σε κάνει να είσαι cool.

Όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα η Παρί Σεν Ζερμέν θα έχανε τον Εμπαπέ, μιας και υστερεί ακόμα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και εκτόπισμα μπροστά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και ας έχει φτάσει πλέον τα 11 πρωταθλήματα. Και ας έχει κατακτήσει από τα τελευταία 11 τα εννιά! Και ας έχει και άλλους σούπερ σταρ στο ρόστερ της. Και ας έχει πολλά χρήματα. Μερικά πράγματα δεν εξαγοράζονται. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Παρόλα αυτά οι Παριζιάνοι στήλωσαν τα πόδια τους -και συνεχίζουν να το κάνουν- γιατί δεν ήθελαν να γνωρίσουν μία ακόμη ήττα. Δεν ήθελαν να πληγεί η εικόνα τους όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο Champions League. Οι πρωτευουσιάνοι θεωρούσαν ότι το να δίνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα ακόμη και σε έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου του Εμπαπέ θα τον έκανε να «δεθεί» μαζί τους. Κάτι που στην ουσία δεν έγινε, αλλά δημιούργησε ανισορροπία εντός των αποδυτηρίων και έφερε εντάσεις. Αλλά και το κακό κλίμα.

Πλέον οι πρωταθλητές της Ligue 1 καταλαβαίνουν ότι έπεσαν μόνοι τους στην παγίδα που έστησαν και θα πουλήσουν όσο όσο το αστέρι τους για να μην το χάσουν τσάμπα. Για να μην γνωρίσουν ακόμη μία ήττα.

Πως το βλέπουμε όλοι εμείς:

Υπάρχουν μερικές σειρές και μερικές ταινίες που από ένα σημείο και έπειτα γίνονται «νιανιά». Βαρετές. Μονότονες και πληκτικές. Σειρές που θα έπρεπε να είχαν κλείσει προ πολλού τον τελευταίο τους κύκλο. Ταινίες που θα έπρεπε να είχαν πέσει οι τίτλοι του τέλους 30 λεπτά νωρίτερα.

Αλλά όταν έχεις επενδύσει χρόνο, τότε δεν μπορείς τόσο εύκολα -ακόμα και αν το θες πολύ- να το αφήσεις στη μέση. Ή όχι πριν δεις το φινάλε. Την τελευταία σκηνή. Το σίριαλ μεταξύ της Ρέαλ Μαδρίτης, της Παρί Σεν Ζερμέν και του Κιλιάν Εμπαπέ έχει κουράσει όσο δεν πάει. Παρόλα αυτά μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που θέλουν να δουν -επιτέλους- τον Γάλλο στράικερ να φοράει τη φανέλα της «βασίλισσας». Ή έστω ενός άλλου συλλόγου πέρα της Παρί.

Και ας έχουν βαρεθεί όλοι. Και ας έχουν κουραστεί με τα…τσαλιμάκια της εκάστοτε πλευράς. Όλοι θέλουν να δουν το τέλος, μιας και επί σειρά ετών δεν έχουν χάσει κανένα επεισόδιο. Και ας ήταν αυτά πιο πολλά και από εκείνα στο «Καλημέρα Ζωή» ή τη «Λάμψη».