Αυτό που κατάφεραν οι Μαϊάμι Χιτ στα φετινά playoffs πρέπει να μείνει για πάντα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Η φετινή ιστορία του Μαϊάμι ήταν όμορφη. Μπορεί να μην τελείωσε καλά, αλλά αυτό δεν της αφαιρεί τίποτα. Θα μείνει για πάντα στην ως η ομάδα που βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό της στο play in του ΝΒΑ και εν τέλει έφτασε στους τελικούς. Παλεύοντας για το πρωτάθλημα απέναντι στο πολύ καλό σύνολο των Ντένβερ Νάγκετς και τους καλύτερου παίκτη στον κόσμο. Του Νίκολα Γιόκιτς.

Αυτό που πέτυχαν οι Χιτ θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Είχαν μια από τις χειρότερες πέντε επιθέσεις σε όλη τη σεζόν. Και τα κατάφεραν. Είχαν τραυματισμούς στη χειρότερη δυνατή στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά το πιο τρελό από όλα τα υπόλοιπα; Είχαν 9 (εννέα) undrafted παίκτες στο ρόστερ τους.

Οι… undrafted του Μαϊάμι και το play in

Καταλαβαίνετε πόσο τρελό είναι αυτό; Εννέα αθλητές που και οι 30 ομάδες του ΝΒΑ, οι οποίες έλαβαν μέρος στα αντίστοιχα Draft, αποφάσισαν να επιλέξουν 60 άλλους παίκτες. Ωστόσο αυτοί οι τύποι είναι που ταίριαζαν με την κουλτούρα τους. Παίκτες που μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι, αλλά δύσκολα τους καταβάλει κάποιος.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτοί οι Χιτ είχαν 1-1 στο τουρνουά του play in. Έχασαν από την Ατλάντα και στη συνέχεια ήταν 3 πόντους πίσω, με τρία λεπτά να απομένουν κόντρα στο Σικάγο. Αλλά και πάλι βρήκαν τον τρόπο να προκριθούν στα playoffs. Ποιος να τους πει τι…

Η παράνοια των πλέι οφ

Δεκατρείς (13) ομάδες είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες από το Μαϊάμι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μπαίνοντας στην postseason. Στον 1ο γύρο αντιμετώπισαν το φαβορί του τίτλου και έχασαν έναν από τους καλύτερους σκόρερ τους στο Game 1. Τον Τάιλερ Χίρο. Στη συνέχεια, στο Game 3, έχασαν έναν από τους καλύτερους παίκτες του πάγκου τους. Τον Βίκτορ Ολαντίπο.

Αλλά και πάλι βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τους Μπακς στα πέντε παιχνίδια. Στον 2ο γύρο πέρασαν από μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως οι Νικς. Για να αντιμετωπίσουν την ομάδα με τις δεύτερες καλύτερες πιθανότητες τίτλου στην Ανατολή. Παραλίγο να βγουν οι… σκούπες στην αρχή, και μετά παραλίγο να «σκουπιστούν» αντίστροφα.

Αλλά και πάλι βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τους Σέλτικς στο έβδομο ματς. Μέσα στο «TD Garden», παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την περσινή τους ήττα. Έγιναν έτσι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που προκρίθηκε ποτέ στους τελικούς από την 8η θέση. Κάτι που είχαν κάνει μόνο οι Νικς το 1999.

Οι Χιτ ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να πάρουν παιχνίδι στο Ντένβερ σε αυτή την postseason. Και παρόλο που τότε ήταν που σταμάτησε η… μαγεία, η κουλτούρα του Μαϊάμι δεν σταμάτησε ποτέ. Επειδή ήταν πάντα εκεί. Και θα μείνει εκεί για να μας θυμίζει αυτό τρελό ταξίδι. Αυτή την παρέα με οδηγό τον Έρικ Σποέλστρα που πίστεψε στο αδύνατο και έφτασε μια ανάσα από το όνειρο.

Γιατί μπορεί να μην κέρδισε το τρόπαιο, κέρδισε όμως τον σεβασμό κάθε φίλου του μπάσκετ.