Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφυγε από τη ζωή αλλά έχει συνδέσει για τα καλά το όνομά του με την Μίλαν και την ιστορία της.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιχειρηματίας, πολιτικός και άνθρωπος του ποδοσφαίρου, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 86 ετών, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή, πάσχων από λευχαιμία.

Για τους ποδοσφαιρόφιλους, ο εκλιπών, θα παραμείνει πάνω από όλα «το αφεντικό» της Μίλαν, την οποία κράτησε για 31 χρόνια (1986-2017). Μια «βασιλεία» που χαρακτηρίσθηκε πολύ γρήγορα από το μεγαλείο του παιχνιδιού που καθιέρωσε ο Αρίγκο Σάκι, με την ολλανδική «τριπλέτα» των Ράϊκαρντ, Γκούλτι και Φαν Μπάστεν, που ήταν οι «πυλώνες» για τις δύο διαδοχικές κατακτήσει του κυπέλλου πρωταθλητριών (1989 και 1990).

Συνολικά είκοσι εννέα τρόπαια κοσμούν την βιτρίνα του συλλόγου, εκ των οποίων τα 15 σε 18 χρόνια (μεταξύ 1986 και 2004), αν και τα τελευταία χρόνια της Μίλαν υπό την προεδρία του Μπερλουσκόνι, ήταν δύσκολα για την Μίλαν. Ο «Il Cavaliere» έκανε επίσης την Μίλαν να λάμψει στην Ιταλία, όπου κέρδισε τρεις τίτλους πρωταθλήματος Serie A στη σειρά, από το 1992 έως το 1994, και οκτώ συνολικά (από τους 19 που έχει ο σύλλογος).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τελικά, ο Μπερλουσκόνι παρέδωσε την ομάδα σε έναν όμιλο Κινέζων επενδυτών με αντάλλαγμα 740 εκατομμύρια ευρώ, που κατέληξαν στα χέρια ενός από τους πλουσιότερους Ιταλούς της γειτονικής χώρας. Η περιουσία του ιδρυτή και διευθυντή της Fininvest, μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας συμμετοχών, υπολογίσθηκε σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι, δημιούργησε επίσης, την ομάδα επικοινωνίας Mediaset και πολλά τηλεοπτικά κανάλια στα οποία βασίσθηκε για να εδραιώσει την πολιτική του καριέρα. Κατά την διάρκεια της ακμής του, ήταν πρόεδρος του συμβουλίου τρεις φορές, από το 1994 έως το 1995, μεταξύ 2001 και 2006 και από το 2008 έως το 2011.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπερλουσκόνι έχει «σημαδέψει βαθιά» την ιταλική πολιτική ζωή, είτε μέσω του τρόπου διακυβέρνησής του, είτε μέσω των σκανδάλων και των νομικών προκλήσεων που υπήρξαν κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!