Ένα...τριπλό έπαθλο περιμένει την νικήτρια του αποψινού (10/6) τελικού Champions League στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ (22:00).

Ένα…τριπλό έπαθλο περιμένει την νικήτρια του αποψινού (10/6) τελικού Champions League στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ (22:00).

Εκτός φυσικά από το Κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά» που κατέκτησε για 14η φορά στην ιστορία της πέρυσι στο Παρίσι η Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας (1-0) τη Λίβερπουλ, η νικήτρια εξασφαλίζει θέση στον αγώνα για το Ευρωπαϊκό Super Cup με αντίπαλο τη Σεβίλλη, που θα γίνει στις 16 Αυγούστου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όμως τα…προνόμια δεν τελειώνουν εκεί-όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Μαδρίτης «Marca»-, γιατί η νέα «βασίλισσα» της Ευρώπης θα κερδίσει και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που φέτος θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία με το σχήμα των τελευταίων σεζόν, δηλαδή με επτά ομάδες (μία από την Συνομοσπονδία και μία από την οικοδέσποινα χώρα).

Όμως αυτό το Champions League, όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες σεζόν, δίνει πρόσβαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σούπερ Συλλόγων, που έχει προγραμματιστεί για 32 ομάδες από το 2025.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι τέσσερις τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης εξασφαλίζουν απευθείας θέση. Το έχουν ήδη η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης, και θα τις ακολουθήσει η Μάντσεστερ Σίτι ή η Ίντερ.

Όπως είναι ήδη γνωστό η FIFA έχει επιβεβαιώσει τα κριτήρια πρόκρισης: Εκτός από τις τέσσερις από τις θέσεις θα πάρουν οι ισάριθμες νικήτριες του Champions League από το 2021 έως το 2024 οι άλλες οκτώ θέσεις της UEFA θα προέλθουν από τον συντελεστή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά με μέγιστο δύο συλλόγους ανά χώρα.

Συνολικά η UEFA (Ευρώπη) θα έχει 12 ομάδες, η CONMEBOL (Νότια Αμερική) 6, η AFC (Ασία) 4, η CAF (Αφρική) 4, η Concacaf (Κεντρική και Βόρεια Αμερική) 4, η OFC (Ωκεανία) 1 και μια τελευταία για τη διοργανώτρια του τουρνουά.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού θα γίνει το πρώτο Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία.

Εκτός από το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, επιπλέον για την Ιντερ η κατάκτηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη, θα της εξασφάλιζε θέση στο γκρουπ των ισχυρών του της κλήρωσης για το επόμενο Champions League, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει καθώς δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημά της.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!