Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Λιονέλ Μέσι, για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερ Μαϊάμι υπήρξαν... απορίες.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Λιονέλ Μέσι, για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερ Μαϊάμι και στο πρωτάθλημα του MLS, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, συμπεριλαμβανομένου και του πότε, ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής θα κάνει ντεμπούτο με την νέα του ομάδα.

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση της μεταγραφής του Μέσι, αποκάλυψε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ότι υπάρχει μια σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει μέχρι αυτό το σημείο. Κατά συνέπεια, ίσως χρειασθεί χρόνος για την επίσημη ένταξη του Μέσι στο MLS, επιπλέον με την επιφύλαξη συλλογικής σύμβασης που ορίζει ανώτατα όρια μισθών.

Ωστόσο, το συμβόλαιο του Μέσι θα περιλαμβάνει εξωτερικά έσοδα, ιδίως από την Apple TV +, τον παγκόσμιο μεταδότη των αγώνων του πρωταθλήματος της Βόρειας Αμερικής, γεγονός που αυξάνει την πολυπλοκότητα της επιχείρησης. Το MLS, ήταν «προσεκτικό» στο σχετικό δελτίο Τύπου για την υποδοχή του «pulga», διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά για να οριστικοποιηθεί μια επίσημη συμφωνία».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οσο για το ντεμπούτο του με την ροζ φανέλα της Ιντερ Μαϊάμι, μάλλον δεν θα γίνει πριν από τα τέλη Ιουλίου, αφού ο Μέσι πρέπει να πάει στην Ασία με την εθνική Αργεντινής για δύο φιλικά, με την Αυστραλία στο Πεκίνο στις 15 Ιουνίου και στην Τζακάρτα με την Ινδονησία, τέσσερις ημέρες αργότερα. Μία από τις πιθανές ημερομηνίες για το ντεμπούτο του Μέσι, είναι και η 21η Ιουλίου, με αντίπαλο την μεξικανική Κρουζ Αζούλ, στο πλαίσιο του League’s Cup, μιας νέας διοργάνωσης που περιλαμβάνει τους 47 συλλόγους των δύο χωρών. Το πρόγραμμα του συλλόγου από τη Φλόριντα, προβλέπει στην συνέχεια, έναν αγώνα με την Ατλάντα Γιουνάϊτεντ του Γιώργου Γιακουμάκη, αλλά και άλλους, ανάλογα με την πορεία σε αυτό το τουρνουά, πριν συνεχίσει το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής στις 20 Αυγούστου με την υποδοχή της Σάρλοτ.

Αναφορικά με τους πιο… γνωστούς συμπαίκτες του επτάκις κατόχου της «Χρυσής Μπάλας», στην ομάδα του Μαϊάμι, ξεχωρίζει ο διεθνής επιθετικός από την Βενεζουέλα, Γιόζεφ Μαρτίνες, ο οποίος το 2018, ψηφίσθηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν, όταν αγωνιζόταν στην Ατλάντα. Στο έμψυχο δυναμικό της Ιντερ Μαϊάμι, συμπεριλαμβάνονται επίσης, ένας ακόμη Αργεντινός, ο επιθετικός Νικολά Στεφανέλι, ο Γάλλος δεξιός εξτρέμ, Κορεντέν Ζαν, ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντε Αντρέ Γεντλίν και ο Λεονάρντο Καμπάνα από τον Ισημερινό.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο «στόχαστρο» των διοικούντων την Ιντερ, προκειμένου να πλαισιώσουν τον Μέσι, βρίσκεται ο Σέρχιο Μπουσκέτς, πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, του οποίου το συμβόλαιο με τον καταλανικό σύλλογο, λήγει στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με το The Athletic, αυτή η μεταγραφή είναι «αναμενόμενη». Παράλληλα, εξετάζεται και η περίπτωση ενός άλλου πρώην συμπαίκτης των δύο στην Μπαρτσελόνα, ο Ουρουγουανός, επιθετικός Λουίς Σουάρες, ο οποίος αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη Γκρέμιο, αλλά και ο Ανχελ Ντι Μαρία, ο οποίος προ ημερών έφυγε από την Γιουβέντους.

Οσον αφορά στον προπονητή που θ’ αναλάβει τις «τύχες» της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Φιλ Νέβιλ, επικρατέστερος θεωρείται ο συμπατριώτης του Μέσι, Τάτα Μαρτίνο, με τον οποίο συνεργάσθηκαν στην εθνική ομάδα από το 2014 έως το 2016 (σ.σ. με δύο χαμένους τελικούς στο Κόπα Αμέρικα), αλλά και στην Μπαρτσελόνα από το 2013 έως το 2014.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!