Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου του επόμενου έτους (2024).

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου του επόμενου έτους (2024), σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε σήμερα (8/6) πηγή του Ολυμπιακού κινήματος στο πρακτορείο Reuters.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Φλόγα θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Αγώνων, και θα παραμείνει στη χώρα μας για περίπου μία εβδομάδα, πριν από την τελετή παράδοσης στην Αθήνα και την αναχώρηση για τη Γαλλία, όπως τόνισε η συγκεκριμένη πηγή στο Reuters.

Σε μια παραδοσιακή τελετή στον χώρο που γίνονταν οι Αγώνες στην αρχαιότητα, μια ηθοποιός που υποδύεται μια ιέρεια ανάβει τη δάδα για κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων – Θερινών ή Χειμερινών- χρησιμοποιώντας ένα κοίλο κάτοπτρο, πριν περάσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο.

Μετά από μια σύντομη εγχώρια λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Φλόγα στη συνέχεια παραδίδεται στην πόλη υποδοχής.

Η Φλόγα θα φτάσει δια θαλάσσης στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου με το σκάφος «Belem», μετά από 10ήμερο ταξίδι στη Μεσόγειο από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Μασσαλίας θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Συνήθως η Φλόγα μεταφέρεται με αεροπλάνο στην πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μασσαλία, η οποία ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., είναι η αφετηρία του γαλλικού σκέλους της λαμπαδηδρομίας που θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» σχεδιάζουν να «εγκαταστήσουν» την Ολυμπιακή φλόγα στον Πύργο του Άϊφελ, σύμφωνα με πηγές.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!