Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να πάρει μελατονίνη λίγες ώρες πριν από την αναμέτρησή του με τον Κάρλος Αλκαράθ έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις.

Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να πάρει μελατονίνη λίγες ώρες πριν από την αναμέτρησή του με τον Κάρλος Αλκαράθ έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Μάλιστα, η «Marca» ζήτησε τη γνώμη αρκετών ειδικών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά οι αναλύσεις των γιατρών τους οποίους συμβουλεύτηκε η «Marca» μετά τις δηλώσεις Τσιτσιπά:

«Η dr. Έλενα Ουρεσταράθου, ειδική στη Μονάδα Ύπνου της Clínica Universidad de Navarra, εξηγεί ότι η μελατονίνη «είναι η ορμόνη που λέει στον εγκέφαλο ποια ώρα να κοιμηθεί και πότε να σηκωθεί. Ξυπνάς όταν δεν υπάρχει μελατονίνη στο σώμα σου».

Η νευρολόγος Σέλια Γκαρθία Μάλο προσθέτει: «Η μελατονίνη είναι “μια νευροορμόνη που κάνει τον εγκέφαλό μας και παράγει ύπνο”. Επιπλέον, η Ουρεσταράθου διευκρινίζει ότι παρά την αντιοξειδωτική δράση, δεν έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση. Βοηθά σε καταστάσεις jet-lagging εάν υπάρχει αλλαγή ώρας τριών ωρών ή περισσότερο. Εκεί βοηθά στον καλύτερο ύπνο και βελτιώνει την ποιότητα ύπνου”. Ένας από τους πιο θρυλικούς χρήστες μελατονίνης για καταστάσεις jet-lag είναι ο Τάιγκερ Γουντς»

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Γιατρός Ουρεσταράθου: «Το χάπι έπρεπε να είχε πάρει το προηγούμενο βράδυ για να κοιμηθεί καλά, όχι ώρες πριν από το παιχνίδι, ούτε το πρωί ούτε το απόγευμα. Το σημαντικό είναι να κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ. Αν όχι, το σώμα μπαίνει σε “λειτουργία ύπνου”, κατά τη διάρκεια της ημέρας το σώμα νομίζει ότι είναι νύχτα, είσαι βαρύς, νυσταγμένος, μισογκρεμισμένος και δεν έχει καλή απόδοση».

Γκαρθία Μάλο: «Είναι εντελώς επιβλαβής. Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να συμβουλεύσει τον Τσιτσιπά. Και αν λαμβάνεται, πάντα τη νύχτα, ποτέ τη μέρα. Δεν έχει νόημα. Πραγματικά δουλεύει για το jet-lag, αν για παράδειγμα ένας αθλητής ταξιδεύει στην Αυστραλία. Επίσης δεν είναι καλό να το παίρνεις με αϋπνία. Μερικά από αυτά τα αποτελέσματα είναι αυτά που ανέφερε ο Τσιτσιπάς σε “λειτουργία δικαιολογίας”. εάν ένας αθλητής έχει αϋπνία δεν θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Επιπλέον, εάν συνήθως κοιμάστε άσχημα, αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Ο καλός ύπνος επηρεάζει επίσης την ανάρρωση, Aν ένας αθλητής πει ότι χάρη στη μελατονίνη έχει γίνει ο Ράφα Ναδάλ, τότε δεν θα τον πιστέψω».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!