Βινίσιους: Η πολιτεία του Ρίο ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, που προβλέπει διακοπή των ποδοσφαιρικών αγώνων, σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, που προβλέπει την διακοπή των ποδοσφαιρικών αγώνων, σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς, ως ένα πρώτο μέτρο στην Βραζιλία, μετά τις νέες προσβολές που υπέστη στα τέλη Μαΐου στην Ισπανία, ο νεαρός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους. Jr.

Το κείμενο, που παρουσιάστηκε στη Νομοθετική Συνέλευση του Κράτους, προβλέπει ότι «σε περίπτωση καταγγελίας ή αποδεδειγμένης ρατσιστικής συμπεριφοράς», οι αγώνες διακόπτονται για χρονικό διάστημα που ορίζει ο διοργανωτής ή αναστέλλονται εάν τα περιστατικά επαναληφθούν. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οποιοσδήποτε μπορεί να αναφέρει μια ύποπτη ρατσιστική πράξη στις αρχές.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη με αφορμή το νέο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον του Βινίσιους, ο οποίος έγινε στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Βαλένθια.

Η υπόθεση προκάλεσε σκάνδαλο, οδήγησε σε αρκετές συλλήψεις που συνοδεύθηκαν από βαριές ποινές και πυροδότησε έντονη κριτική στην ισπανική ομοσπονδία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, «ενίσχυσε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια πολιτική που ενθαρρύνει τον σεβασμό, όπως ένα πρωτόκολλο για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα», επεσήμανε ο βουλευτής και συντάκτης του νομοσχεδίου, καθηγητής Ζοσεμάρ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ειδικά από την στιγμή που στην Βραζιλία, οι καταγγελίες για ρατσισμό στα γήπεδα αυξήθηκαν κατά 40% το 2022, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου των Φυλετικών Διακρίσεων στο Ποδόσφαιρο.

Το μέτρο που εγκρίθηκε από την Πολιτεία του Ρίο, αποτελεί μέρος της «πολιτικής + Vini Jr + της καταπολέμησης του ρατσισμού» και στο πλαίσιο του, στόχος είναι να γίνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και την εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για να βοηθήσει τα θύματα ρατσιστικών πράξεων.

Ο 22χρονος Βινίσιους, είναι ένα από τα στελέχη της εθνικής ομάδας και της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία εντάχθηκε στα 16 του μετά το ντεμπούτο του στο Σάο Γκονσάλο, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!