Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Προμηθέα Πατρών.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Προμηθέα, ανέλυσε το πλάνο του και τόνισε πως στόχος του είναι δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα είναι κατάλληλο για τους παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη θέση του προπονητή του Προμηθέα. Είναι τιμή και ευχαριστώ τον Προμηθέα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα προσπάθεια να φτιάνουμε ένα νέο περιβάλλον με νεαρούς αθλητές που θα έχουν κίνητρο και με τη δική μας κατεύθυνση να έχουμε καλή και πετυχημένη χρονιά. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Το κίνητρο είναι μεγάλο και θα προσπαθήσουμε πάνω από το όριό μας, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στους αθλητές μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το νέο περιβάλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, να είναι το κατάλληλο για τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι παίκτες το πρώτο συστατικό που θέλουμε είναι η σωστή νοοτροπία. Θα επιλέξουμε αυτούς με τη σωστή νοοτροπία. Σωστή νοοτροπία συνεπάγεται κίνητρο για διάκριση, αθλητές που έχουν διάθεση να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την ποιότητα και την ένταση, αθλητές με ενθουσιασμό.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο ενθουσιασμός ξεκινάει από τη διοίκηση, τους προπονητές και καταλήγει στους παίκτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Τελευταίο κομμάτι είναι η ανιδιοτέλεια, παίκτες με δυνατότητες που θα βάλουν τον εαυτό τους στη συνεργασία και μέσα από αυτό θα διακριθούν. Ο δεύτερος στόχος είναι να αξιολογήσουμε τα παιδιά από το πρόγραμμα του Προμηθέα και σε αυτούς που μπορούν και αξίζουν να δώσουμε τη δυνατότητα, κερδίζοντας χρόνο συμμετοχής, ώστε να γίνουν βασικά στελέχη στον Προμηθέα.

Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων όσων αγαπούν την ομάδα, συμπαράσταση στη νέα προσπάθεια και σίγουρα χρειαζόμαστε υπομονή και εμπιστοσύνη απ’ όλους, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα αρέσει σ όλους και θα μας κάνει περήφανους».

Για το πώς θα είναι πετυχημένη η σεζόν:

«Υπάρχουν αρκετοί αγωνιστικοί στόχοι. Ο πρώτος και βασικός είναι δημιουργώντας αυτό το ρόστερ είναι να έχουμε μια πορεία καλύτερη από την φετινή. Η είσοδος στην τετράδα είναι βασικός μας στόχος. Δεύτερος στόχος είναι η ομάδα να δώσει το παρών στο Final 8 του Κυπέλλου. Πέρυσι δεν τα κατάφερε. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Προμηθέας πρέπει να βρίσκεται στο Final 8. Ο τρίτος στόχος είναι η πρόκριση τουλάχιστον στην πρώτη φάση στην Ευρώπη. Είναι το μίνιμουμ.

Αξιολογώντας την ομάδα να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Εμείς έχουμε κίνητρο και διάθεση να κυνηγήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράπλευρα είναι να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν αυτό που πρεσβεύει ο Προμηθέας. Χρειαζόμαστε αθλητές με σωστή νοοτροπία. Με κουλτούρα».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Για το αν σκέφτηκε στο παρελθόν πως θα βρισκόταν στον Προμηθέα:

«Πολλές φορές σε διάφορες καταστάσεις βρεθήκαμε αντίπαλοι με τον Προμηθέα. Έκανε άλματα, είχε διακρίσεις, έπαιξε τελικούς. Ήταν πάντα ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Υπήρχε πάντα πολύ μεγάλος σεβασμός. Υπήρχαν έντονες στιγμές. Αντιμετωπίζαμε τον Προμηθέα με μεγάλο σεβασμό. Δεν είχα σκεφτε΄ποτέ ότι θα έρθω στον Προμηθέα, κάθε φορά προσπαθώ να δίνω το 100% στον σύλλογο που είμαι. Είμαι χαρούμενος που ο Προμηθέας μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να βρεθώ».

Για το ρόστερ του Προμηθέα:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν με συμβόλαιο ο Κάουαν, ο Μουράτος και ο Τανούλης, αλλά και οι Λάγιος, Πλώτας. Όλοι θα αξιολογηθούν με βάση το τι ζητάμε εμείς, τι υπάρχει στην αγροά. Είναι δεδομένο ότι επειδή γίνεται νέα προσπάθεια το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ θα είναι νέοι. Θα δούμε τι είναι το καλύτερο. Δεν θα πάρουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά αυτούς που θα ταιριάξουν. Ο Κάουαν έχει συμβόλαιο, έχει δείξει την ποιότητά του και είναι παίκτης κανονικά της ομάδας».

Για το υπάρχον υλικό και τους παίκτες που θα αποκτηθούν:

«Θα αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες με συμβόλαιο. Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαστήκαμε με την ομάδα, να αξιολογήσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους παίκτες με φιλοδοξία, ταλέντο και εργατικότητα να παίξουν για τον Προμηθέα και ο Προμηθέας έχει επενδύσει πάνω τους. Ο Τανούλης είναι παίκτης με μεγάλη προοπτική και είναι πρόκληση για όλους να δώσει πράγματα. Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία, τα παιδιά που έχω ξανασυνεργαστεί είναι παιδιά που έχουν τη νοοτροππία που απαιτείται. Δεν είναι μόνο αυτοί. Η αγορά είναι ανοιχτή, εμείς προσφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλουμε να προσελκύσουμε παίκτες με κίνητρο και φιλοδοξία. Ο δικός μου σκοπός είναι αυτό το περιβάλλον να είναι προορισμός για κάθε παίκτη με σωστή νοοτροπία».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!