Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας το 2022, Καρίμ Μπενζεμά, θα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως ελεύθερος μετά από 14 χρόνια γεμάτα τρόπαια.

Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας το 2022, Καρίμ Μπενζεμά, θα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως ελεύθερος μετά από 14 χρόνια γεμάτα τρόπαια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της LaLiga την Κυριακή, με τον επιθετικό να μετακομίζει στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Al Ekhbariya της αραβικής χώρας ανέφερε ότι η Αλ Ιτιχάντ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Μπενζεμά για διετές συμβόλαιο, με τα κορυφαία στελέχη του συλλόγου να βρίσκονται ήδη στη Μαδρίτη για να συνάψουν «συμφωνία ρεκόρ» με τον επιθετικό.

Ο 35χρονος Γάλλος φαινόταν έτοιμος να μείνει στον ισπανικό σύλλογο για έναν ακόμη χρόνο, μετά από μια σεζόν (2022-23) κατά την οποία αντιμετώπισε τραυματισμούς κι έχασε την αποστολή της Εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ λόγω ενός άλλου τραυματισμού.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, μια προσφορά από τη Σαουδική Αραβία που εκτιμάται από τα μέσα ενημέρωσης ότι αξίζει αρκετά περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ (107,05 εκατομμύρια δολάρια), φέρεται να τον έκανε να αναθεωρήσει το μέλλον του.

Ο KB9 αποφάσισε να ακυρώσει τη ρήτρα επέκτασης ενός έτους που είχε στο συμβόλαιό του, με τη Ρεάλ να υπογραμμίζει ότι ο παίκτης «έχει κερδίσει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας, Καρίμ Μπενζεμά, συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τον λαμπρό και αξέχαστο χρόνο του ως παίκτης στο σύλλογό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

«Η καριέρα του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού κι εκπροσώπησε τις αξίες του συλλόγου μας».

Ο Μπενζεμά θα μπορούσε να ακολουθήσει τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, στη χώρα του Κόλπου, αφού ο Πορτογάλος επιθετικός υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο συμβόλαιο 2,5 ετών με την Αλ Νασρ, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΙΤΛΟΥΣ

Έχοντας ενταχθεί στη Ρεάλ το 2009 από την Ολιμπίκ Λιόν, ο Μπενζεμά έγινε η αιχμή του δόρατος στην επίθεση του συλλόγου και η κύρια απειλή για το σκοράρισμα μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο για τη Γιουβέντους, το 2018.

Ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε περισσότερα από 350 γκολ για τη «Βασίλισσα» και είναι ο δεύτερος σκόρερ της όλων εποχών, πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν την περίοδο 2021-22, όταν σκόραρε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για να οδηγήσει την ομάδα του στον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο της καθώς και στο στέμμα της LaLiga.

Στο Champions League, η Ρεάλ έκανε αξιοσημείωτες επιστροφές μετά από ήττες στους πρώτους αγώνες στη φάση των «16», στους προημιτελικούς και στους ημιτελικούς απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, με τον Μπενζεμά να σκοράρει σε κάθε δεύτερο αγώνα!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο κομβικός ρόλος που είχε του χάρισε το στέμμα της Χρυσής Μπάλας, καθιστώντας τον ως τον πρώτο Γάλλο παίκτη που κέρδισε το τρόπαιο μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν (1998) και συνολικά πέμπτο από την Γαλλία.

Ο ΚΒ9 ολοκληρώνει την καριέρα του στην ισπανική πρωτεύουσα με ρεκόρ 25 τρόπαια με τον σύλλογο, μεταξύ των οποίων πέντε Κύπελλα Ευρώπης, τέσσερις τίτλους LaLiga και τρία Κύπελλα Ισπανίας.

Η αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά έρχεται μια ημέρα αφότου η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι ο Εντέν Αζάρ αποχωρεί από τον σύλλογο, αφού συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης χθες (3/6), οι «Μπλάνκος» επιβεβαίωσαν τις αποχωρήσεις του Μάρκο Ασένσιο και του Μαριάνο Ντίαζ, αφήνοντας «τρύπες» στην επίθεση τις οποίες καλείται να κλείσει στη μεταγραφική περίοδο ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!