Η πιο γρήγορη κόκκινη κάρτα που έχει δοθεί ποτέ είναι στα μηδέν δευτερόλεπτα. Μάλιστα, δεν έχει γίνει μόνο μια φορά...

Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα αθλήματα που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος. Ανατροπές, γκολ τελευταίας στιγμής και «στραβοπατήματα» που μοιάζουν ψέμα. Όμως, ίσως, στην κορυφή του πιο απρόβλεπτου που μπορεί να συμβεί, είναι μια κόκκινη κάρτα. Όχι οποιαδήποτε κόκκινη κάρτα, αλλά αυτή που θα έρθει χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο από την είσοδο του παίχτη.

Μεταφερόμαστε το έτος 2000 στην τρίτη κατηγορία Αγγλίας στο παιχνίδι Σουόνσι – Ντάρλινγκτον. Ο πρωταγωνιστής μας ονομάζεται Γουόλτερ Μπόιντ, ο οποίος ήταν και διεθνής με την εθνική Τζαμάικας. Οι «κύκνοι» είχαν κερδίσει φάουλ, όχι πολύ μακριά από τη μεγάλη περιοχή και ήταν έτοιμοι να το εκτελέσουν. Εκείνη τη στιγμή είχε περάσει και ως αλλαγή στο παιχνίδι ο Μπόιντ. Έτσι καθώς τα νεύρα ήταν τεταμένα λίγο πριν εκτελεστεί το φάουλ, ο Μπόιντ έδωσε αγκωνιά στον αντίπαλο του, πρακτικά με μηδέν χρόνο συμμετοχής. Αυτή η κίνηση δεν πέρασε απαρατήρητη από το διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος δεν δίστασε να βγάλει αμέσως την κόκκινη κάρτα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το πιο παράξενο της υπόθεσης της πιο γρήγορης κάρτας είναι ότι ο Μπόιντ δεν είναι ο μόνος που κατάφερε σε, πρακτικά, μηδέν λεπτά συμμετοχής να δεχτεί την κόκκινη κάρτα. Και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.

Αυτή τη φορά ο εν λόγω παίχτης είναι βόρειο-Ιρλανδικής καταγωγής και μάλιστα πρώην παίχτης της ιστορικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χρόνια του Σερ Άλεξ. Το όνομα αυτού, Κιθ Γκιλέσπι. Ο Γκιλέσπι, τότε παίχτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του. Τα «ξυράφια» αντιμετώπιζαν τη Ρέντινγκ στη Πρέμιερ Λιγκ και ο Κιθ μόλις είχε περάσει ως αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο.

Στο παιχνίδι, ήταν έτοιμο να εκτελεστεί ένα πλάγιο και η πρώτη κίνηση του Κιθ ήταν να δείξει ότι όλα γίνονται. Έτσι, για ακόμα μια φορά μια αγκωνιά σε «μηδέν» χρόνο, πριν την εκτέλεση του πλαγίου, ήταν αρκετή να στείλει τον Κιθ ξανά στο πάγκο από τον οποίο είχε έρθει μόλις κάτι δευτερόλεπτα πριν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!