Σήμερα η διεξαγωγή στο Γουέμπλεϊ, του τελικού του Κυπέλλου, στον οποίο τίθενται αντιμέτωπες η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέφτει σήμερα (3/6, 17:00) η «αυλαία» της σεζόν 2022-23 στην Αγγλία με τη διεξαγωγή στο Γουέμπλεϊ, του τελικού του Κυπέλλου, στον οποίο τίθενται αντιμέτωπες η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μολονότι η εφετινή είναι η 142η σεζόν της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ με την υπεραιωνόβια ιστορία δεν έχουν τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπες στον τελικό του FA Cup (αλλά ούτε και σε αυτόν του League Cup)!

Δεδομένου ότι Σίτι και Γιουνάιτεντ έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League μέσω του πρωταθλήματος, το «έπαθλο» του νικητή είναι κυρίως το γόητρο, καθώς θα… υπερηφανεύεται ότι πανηγύρισε την «κούπα», στερώντας, παράλληλα, από τον «συμπολίτη» τη δυνατότητα να κατακτήσει έναν τίτλο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πάντως, οι δύο «μονομάχοι» έχουν ήδη πανηγυρίσει έναν τίτλο στην τρέχουσα σεζόν, καθώς η Σίτι κατέκτησε -για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία- την Premier League, ενώ παραμένει στη διεκδίκηση του τρεμπλ (το οποίο έχει πανηγυρίσει η… κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ το 1999), καθώς, εκτός από τον τελικό του FA Cup, έχει προκριθεί και στον τελικό του Champions League που θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν τον Φεβρουάριο το League Cup, επικρατώντας στον τελικό της Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου ξεκινάει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15:00 ώρα Αγγλίας.

Μια αιτία είναι το ότι η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως υψηλής επικινδυνότητας, ενώ μια άλλη αιτία είναι το γεγονός ότι η ένωση σιδηροδρομικών υπαλλήλων και το σωματείο μηχανοδηγών έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για το διήμερο 2-3 Ιουνίου, όπερ σημαίνει ότι θα υπάρχει περιορισμένη σύνδεση μέσω τρένων ανάμεσα στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο την παραμονή του τελικού, ενώ δεν θα διεξάγονται δρομολόγια τρένων την ημέρα της καταληκτικής αναμέτρησης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για να αντισταθμίσει, λοιπόν, την «απώλεια» αυτή, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) έχει ανακοινώσει ότι εξασφάλισε επιπλέον 120 πούλμαν για τους συλλόγους του Μάντσεστερ (60 για κάθε φιναλίστ), προκειμένου να βοηθήσει τους φιλάθλους να φτάσουν στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσουν τον τελικό.

Η Σίτι ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στον 12ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, έχοντας κατακτήσει έξι τρόπαια στις προηγούμενες 11 φορές που αγωνίστηκαν στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού. Οι «πολίτες» έφτασαν για τελευταία φορά σε τελικό Κυπέλλου το 2019, όταν συνέτριψαν τη Γουότφορντ με 6-0.

Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ μετράει αντίστροφα για την 21η συμμετοχή της σε τελικό FA Cup, με την οποία «πιάνει» την Άρσεναλ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι δεύτεροι και στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους κυπέλλου, καθώς έχουν πανηγυρίσει 12 «κούπες», την ώρα που η πολυνίκης Άρσεναλ έχει 14.

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο Αγγλίας το 2016, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Κρίσταλ Πάλας, ενώ… επέστρεψε στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού το 2018, αλλά ηττήθηκε 1-0 από την Τσέλσι.

Τα δύο ντέρμπι του Μάντσεστερ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 της Premier League έληξαν με νίκες των γηπεδούχων. Οι «πολίτες» υποδέχθηκαν τη Γιουνάιτεντ στις 2 Οκτωβρίου στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» και συνέτριψαν την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ με 6-3 (8΄, 44΄, 73΄ Φόντεν, 34΄, 37΄, 64΄ Χάαλαντ – 56΄ Άντονι, 84΄, 90+1΄ πεν. Μαρσιάλ). Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν 2-1 με ανατροπή των «σίτιζενς» στις 14 Ιανουαρίου στο «Ολντ Τράφορντ» (78΄ Φερνάντες, 82΄ Ράσφορντ – 60΄ Γκρίλις).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!