Μπαρτσελόνα και Βόλφσμπουργκ αναμετρούνται σήμερα (3/6-17:00) στον τελικό του Champions League Γυναικών 2023.

Μπαρτσελόνα και Βόλφσμπουργκ αναμετρούνται σήμερα (3/6-17:00) στον τελικό του Champions League Γυναικών 2023 στο “sold out” (35.120 θεατές) PSV Stadion του Αϊντχόφεν.

Η ισπανική ομάδα βρίσκεται στον τρίτο τελικό της στις τέσσερις τελευταίες περιόδους, καθώς η συγκλονιστική νίκη με 4-0 επί της Τσέλσι το 2021 «χώρισε» τις ήττες που γνώρισε από την -πολυνίκη με 8 τίτλους- Λιόν το 2019 και το 2022. Πέρυσι, στο Τορίνο, η Μπαρτσελόνα φαινόταν να έχει προβάδισμα στα προγνωστικά, εξαιτίας της εξαιρετικής σεζόν που είχε, αλλά έχασε με 3-1. 

Θεωρείται και φέτος φαβορί, έχοντας σημειώσει τον αριθμό-ρεκόρ των 29 τερμάτων στη φάση των ομίλων (παρά την ήττα από την Μπάγερν) πριν αποκλείσει τη Ρόμα και την Τσέλσι στα νοκ άουτ. Και όλα αυτά χωρίς την Αλέξια Πουτέγιας, η οποία πάντως έχει επιστρέψει από μακροχρόνιο τραυματισμό.

Την περασμένη σεζόν η Βόλφσμπουργκ αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 5-3. Με στόχο τον πρώτο τίτλο μετά τις δύο «κούπες» της στις σεζόν 2012/13 και 2013/14, η γερμανική ομάδα προσπάθησε να κατακτήσει το τρόπαιο άλλες τρεις φορές, το 2016, το 2018 και το 2020, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς βρήκε μπροστά της τη Λιόν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έτσι η Βόλφσμπουργκ, η οποία συγκαταλέγεται διαχρονικά ανάμεσα στα φαβορί για το τρόπαιο, είδε τις ευρωπαϊκές σεζόν της να τελειώνουν… ανεκπλήρωτες τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι, όσο κι αν έχει συνηθίσει η Μπαρτσελόνα να φτάνει στην κορυφαία ευρωπαϊκή «παράσταση», είναι λιγότερο συνηθισμένη να πλησιάζει τον τελικό με τόσα πολλά προβλήματα.

Κυρίως με αυτό της Λούσι Μπρονζ, της οποίας η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Η Γκράχαμ Χάνσεν αναρρώνει από μια ίωση, η Ασίσατ Οσοάλα αισθάνεται ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και η Φριντολίνα Ρόλφο έχει συνεχή «τσιμπήματα» στο γόνατο.

Κυπελλούχος Γερμανίας για ένατη συνεχόμενη χρονιά, αλλά μόνο δεύτερη πίσω από τη Μπάγερν στο πρωτάθλημα, η Βόλφσμπουργκ έχει κάθε κίνητρο που χρειάζεται για να τελειώσει τη σεζόν με  επιτυχία, κατακτώντας το τρόπαιο ύψους 60 εκατοστών και βάρους 10 κιλών. Και με… εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της από τη Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Διαιτητής η Σέριλ Φόστερ

Η Σέριλ Φόστερ θα διευθύνει τον τελικό. Διεθνής διαιτητής από το 2015, η 42χρονη Ουαλή θα «σφυρίξει» στον πρώτο της τελικό σε Champions League γυναικών.

Αυτή τη σεζόν, έχει διαιτητεύσει τρεις αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση μεταξύ Βόλφσμπουργκ και Παρί Σεν Ζερμέν. Διαιτήτευσε επίσης τρεις αγώνες στο περσινό EURO 2022 γυναικών στην Αγγλία.

Η Φόστερ θα έχει βοηθούς την Ιρλανδή Μισέλ Ο’Νιλ και την Ολλανδή Φράνκα Όβερτοομ, με την Αγγλίδα Νάταλι Αν Άσπιναλ να είναι αναπληρωματική διαιτητής. Τέταρτη διαιτητής είναι η Αγγλίδα Ρεμπέκα Γουέλς.

Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Ιταλό Μασιμιλιάνο Ιράτι και θα τον συνοδεύουν οι Σιάν Μάσι-Έλις από την Αγγλία και Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι από την Ιταλία.

Πιθανές συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Πάνιος, Μπρονζ/Τορεχόν, Παρέδες, Λεόν, Ρόλφο, Γουόλς, Μπονμάτι, Πουτέγιας, Χάνσεν, Γκέισε, Παραλουέλο.

Βόλφσμπουργκ: Φρομς, Βιλμς, Χέντριχ, Γιάνσεν, Ράουτς, Όμπερντορφ, Λατβέιν, Χατ, Ρουρντ, Ποπ, Παγιόρ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!