Η Κλαμπ Μπριζ αναζητά αγοραστή και ο ιδιοκτήτης της, ο Βέλγος επιχειρηματίας Μπαρτ Βερχέγκε, μελετά «τις καλύτερες ευκαιρίες».

Η Κλαμπ Μπριζ αναζητά αγοραστή και ο ιδιοκτήτης της, ο Βέλγος επιχειρηματίας Μπαρτ Βερχέγκε, μελετά «τις καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά» ακόμα κι αν «τίποτα δεν είναι ακόμη συγκεκριμένο», ανέφερε ανακοίνωση της πρωταθλήτριας Βελγίου (2021/22).

Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε σήμερα (31/5) η διοίκηση σε πληροφορίες των ΜΜΕ ότι ο σύλλογος είναι προς πώληση.Η Κλαμπ Μπριζ αναζητά αγοραστή και ο ιδιοκτήτης της, ο Βέλγος επιχειρηματίας Μπαρτ Βερχέγκε, μελετά «τις καλύτερες ευκαιρίες

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αλλάζει γρήγορα. Στη Κλαμπ Μπριζ, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον εδώ και χρόνια, εξετάζοντας όλες τις δυνατότητες που μπορούν να ενισχύσουν βιώσιμα την ηγετική μας θέση στη βελγική αγορά και να εξασφαλίσουν το μέλλον του συλλόγου», ανέφερε η διοίκηση.

«Μετά από μια δεκαετία στην προεδρία, ο Μπαρτ Βερχέγκε και η ομάδα των ιδιοκτητών είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν άλλες δραστηριότητες εκτός από το ποδόσφαιρο», συνέχισε, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση Sporza.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Μπαρτ Βερχέγκε, πρόεδρος του συλλόγου από το 2011, και οι Βέλγοι συνεργάτες του κατέχουν σήμερα το 71,89% των μετοχών της εταιρείας, με το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Orkila Capita να κατέχει το 23,26% των μετοχών.

Σύμφωνα με πρόσφατη πραγματογνωμοσύνη, η αξία του συλλόγου της «Βενετίας του Βορρά» είναι 229 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αρχική επένδυση του Βερχέγκε είναι 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι μόνο ένας ξένος αγοραστής θα μπορεί να κάνει μια τέτοια επένδυση ενώ δεκαεπτά από τους είκοσι πέντε βελγικούς επαγγελματικούς συλλόγους βρίσκονται ήδη στα χέρια ξένων.

Με τακτική παρουσία τα τελευταία χρόνια στη φάση των ομίλων του Champions League η Κλαμπ Μπριζ είναι η πιο επιτυχημένη βελγική ομάδα (18 εθνικοί τίτλοι) μετά από την Άντερλεχτ (34).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!