Η επιτροπή αγώνων του NBA εξετάζει το ενδεχόμενο... επιστράτευσης των τεχνικών ποινών για να αντιμετωπίσει το flopping.

Η επιτροπή αγώνων του NBA εξετάζει το ενδεχόμενο… επιστράτευσης των τεχνικών ποινών για να αντιμετωπίσει το flopping και ενδέχεται να τις δοκιμάσει κατά τη διάρκεια του Summer League, όπως ανέφερε το Athletic.

Προς το παρόν, το πρωτάθλημα προειδοποιεί δημόσια τους παίκτες ή επιβάλλει περιστασιακά πρόστιμο για flopping, όταν δηλαδή οι παίκτες χρησιμοποιούν τεχνικές… θεάτρου για να κερδίσουν ένα φάουλ από τους διαιτητές.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πρόσφατα, ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, κατηγόρησε τους Λος Άντζελες Λέικερς για flopping στη σειρά των πλέι οφ, που κέρδισαν οι Λέικερς σε έξι αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι «λιμνάνθρωποι» πήγαν στη γραμμή του φάουλ 160 φορές στη σειρά έναντι 80 των Γουόριορς.

«Αυτό που έμαθα στην προπονητική στη FIBA είναι ότι υπάρχει ένας κανόνας για το flopping», είχε δηλώσει ο Κερ μετά το Game 4, προσθέτοντας:

«Αν ένας διαιτητής κρίνει ότι ένας παίκτης τον κοροϊδεύει για να κερδίσει το φάουλ τότε τον χρεώνει με τεχνική ποινή. Με αυτόν τον τρόπο το flopping έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τη FIBA. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο πράγμα στο NBA αν θέλουμε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!