Αντέδρασε η Σιμόνα Χάλεπ, αναφερόμενη στην ποινή οκτάμηνου αποκλεισμού, που της επεβλήθη, λόγω παραβίασης του κανόνα αντιντόπινγκ.

«Δεν σκοτώνουν μόνο την φήμη μου, αλλά και την καριέρα μου»… Με αυτά τα λόγια αντέδρασε η Σιμόνα Χάλεπ, αναφερόμενη στην ποινή οκτάμηνου αποκλεισμού, που της επεβλήθη, λόγω παραβίασης του κανόνα αντιντόπινγκ. Μάλιστα, η Ρουμάνα τενίστρια, πρώην επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, κατηγόρησε τις αρχές αντιντόπινγκ ότι την βλάπτουν, καθυστερώντας την εξέταση της υπόθεσης.

Η 31χρονη Χάλεπ, νικήτρια του Ρολάν Γκαρός το 2018 και του Γουίμπλεντον το 2019, έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή από τις 7 Οκτωβρίου αφού βρέθηκε θετική στην ουσία «roxadustat», κατά την διάρκεια του US Open, τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτή η απαγορευμένη ουσία, αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χάλεπ, αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και τέσσερα χρόνια με αναστολή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, διαβεβαιώνει ότι οι ειδικοί απέδειξαν πως αυτή η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στο σώμα της μετά από μόλυνση ενός συμπληρώματος διατροφής και διαμαρτύρεται για την αθωότητά της, ισχυριζόμενη ότι δεν ακούγεται η γνώμη της.

Η Χάλεπ, ανέφερε στα τέλη Απριλίου, ότι μια πιθανή ακρόαση της υπόθεσης, θα γινόταν στις 28 Μαΐου. Ομως, όπως έγραψε το βράδυ της Τετάρτης (24/5) σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η ITF ανέβαλε και πάλι -για τρίτη φορά- την ακρόασή μου για έναν μήνα».

«Περιμένω να δικασθώ από τον περασμένο Οκτώβριο. Ζήτησα, όπως προβλέπεται από τους κανόνες αντιντόπινγκ, γρήγορη ακρόαση, είναι δικαίωμα μου, αφού αναφέρεται στον κανονισμό», πρόσθεσε οργισμένη η Χάλεπ, η οποία βρίσκεται στο Νο 34 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Στο μεσοδιάστημα, η Χάλεπ, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Οπεν και θα χάσει το Ρολάν Γκαρός, που αρχίζει την Κυριακή, αλλά και το Γουίμπλεντον (από 3 έως 16 Ιουλίου).

«Η παραβίαση των κανόνων από την πλευρά της ITF, σχετικά με την ταχεία ακρόαση που δικαιούμαι να επιτύχω, είναι τόσο περιφρονητική για εμένα, που δεν έχω άλλα λόγια».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανέν α νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!