Ρεάλ Μαδρίτης: Η ισπανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, μία ημέρα μετά το νέο περιστατικό ρατσισμού οπαδών σε βάρος του Βινίσιους

Η ισπανική Δικαιοσύνη, ανακοίνωσε εχθές (22/5) την έναρξη έρευνας, μία ημέρα μετά το νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών σε βάρος του Βινίσιους, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), για την LaLiga, που βρίσκεται για ακόμη μία φορά, αντιμέτωπη με την μάστιγα του ρατσισμού στα ισπανικά γήπεδα.

Το δικαστήριο της Βαλένθια, άνοιξε, με δική του πρωτοβουλία, έρευνα για το φερόμενο «έγκλημα μίσους», όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, με το συγκεκριμένο αδίκημα, να περιλαμβάνει και τις ρατσιστικές προσβολές.

Στην αναφορά που υποβλήθηκε όπως κάθε εβδομάδα στις αρμόδιες αρχές, η La Liga ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «εντόπισε σαφείς ρατσιστικές προσβολές».

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας (CSD), έκανε γνωστό, ότι αναλύει τις εικόνες για να εντοπίσει «τους δράστες αυτών των προσβολών και της συγκεκριμένης συμπεριφοράς, έτσι ώστε, να προτείνει τις κατάλληλες κυρώσεις».

Το CSD, υπενθύμισε επίσης, ότι για παρόμοιες πράξεις ρατσισμού, έχει ήδη προτείνει αυτή τη σεζόν πρόστιμο 4.000 ευρώ και αποκλεισμό ενός έτους στα γήπεδα για τους δράστες.

Ενώπιον του Τύπου, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, παραδέχτηκε ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο «έχει πρόβλημα ρατσισμού».

Παράλληλα, η ομοσπονδία ζήτησε την λήψη «πιο σθεναρών μέτρων», που θα μπορούσαν να φθάσουν μέχρι το κλείσιμο κερκίδων ή και γηπέδων σε περίπτωση υποτροπής. Από την πλευρά τους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η AFE, η βασική ένωση παικτών στην Ισπανία, ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Μηδενική ανοχή στον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο», έγραψε ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσες στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι «το μίσος και η ξενοφοβία δεν πρέπει να έχουν θέση στο ποδόσφαιρό ή στην κοινωνία μας».

«Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στην La Liga», επεσήμανε με ανάρτηση του στο Instagram ο 22χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των Μαδριλένων και πρόσθεσε: «Η Ισπανία, είναι ένα όμορφο έθνος, που με καλωσόρισε και που αγαπώ, αλλά που συμφώνησε να εξάγει στον κόσμο την εικόνα μιας χώρας ρατσιστών».

Ωστόσο, τα λόγια του Βινίσιους, προκάλεσαν την αντίδραση του Χαβιέ Τέμπας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αμαυρωθεί η εικόνα μιας διοργάνωσης με αυτόν τον τρόπο, όπου περισσότεροι από 200 μαύροι παίκτες σε 42 συλλόγους λαμβάνουν τον σεβασμό και την στοργή όλων των φιλάθλων κάθε ημέρα και όπου ο ρατσισμός είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση (σ.σ. έχουν γίνει εννέα καταγγελίες) που θα εξαλείψουμε».

Η La Liga, ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί οκτώ καταγγελίες αυτήν τη σεζόν για περιστατικά που υπέστη ο Βινίσιους, αλλά καμία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κύρωση. Τα μόνα μέτρα που ελήφθησαν, προέρχονταν από συλλόγους, όπως η Βαγιαδολίδ ή η Μαγιόρκα, που απέσυραν τις συνδρομές για καθορισμένο χρονικό διάστημα από ταυτοποιημένους οπαδούς.

Ανεπαρκής, σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι, ο προπονητής της Ρεάλ. “Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής; Αναφορές που δεν έχουν καταλήξει (…) Η λύση είναι να σταματήσει το ματς”, αντέδρασε θερμά, το απόγευμα της Κυριακής, πριν έρθει μαζί του ο ομόλογός του Τσάβι τη Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι οι διοικούντες την Βαλένθια, διαβεβαίωσαν ότι έχει εντοπισθεί ο οπαδός που πρόφερε ρατσιστικές προσβολές σε βάρος του Βινίσιους την Κυριακή και βρίσκεται σε αναζήτηση και των υπολοίπων. Ο ισπανικός σύλλογος, τέλος, έχει υποσχεθεί ότι θα «απαγορεύσει ισόβια την είσοδο στο γήπεδο των ταυτοποιημένων οπαδών».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!