Ο Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης και επισήμανε κάποια σημεία «κλειδιά» της αναμέτρησης.

Η… κατάρα της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου… «έπιασε» και στο Κάουνας, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 79-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague. H ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην Ιστορία της, δέκα χρόνια από την τελευταία φορά (Λονδίνο 2013). Στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στους παίκτες του είπαν «όχι» η πολυνίκης Ρεάλ Μαδρίτης που αύξησε σε 11 τα τρόπαιά της πέντε χρόνια μετά το τελευταίο (2018), ο Σέρχιο Γιουλ που πέτυχε το νικητήριο καλάθι και πρώτους πόντους του στο ματς στα 3΄΄ πριν τη λήξη, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μεε 15 πόντους και 9 ασίστ και ο ΜVP του φάιναλ φορ Έντι Ταβάρες με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Συμβολή στη νίκη της ισπανικής ομάδας επί του Ολυμπιακού στον τελικό είχε ο Μάριο Χεζόνια με 12 πόντους και ο Φαμπιάν Κοζέρ με 11 (3/5 τρίποντα). Με τον χρόνο «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από το… κεφάλι του Ολυμπιακού πλέον, ο Κώστας Σλούκας πήρε το τελευταίο σουτ στα 2΄΄ αλλά ήταν άστοχος αυτή τη φορά.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε, αυτό θα ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειάς του. Ήδη έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τον αγώνα. Για το αν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε καλά τη ζώνη της Ρεάλ Μαδρίτης, αν έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλά κάποιες συνθήκες του αγώνα ή αν έπρεπε να κάνει φάουλ στην τελευταία φάση. Το Debut.gr και ο Χριστόφορος Στεφανίδης συζήτησαν με αφορμή τον τελικό της EuroLeague και ανέλυσαν κάποιες χαρακτηριστικές φάσεις της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός Σάσα Βεζένκοφ

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τελικού που έχω παρακολουθήσει σε αυτό το επίπεδο, το μόνο δυσάρεστο είναι που δεν κατέληξε ο τίτλος στα χέρια του Ολυμπιακού»

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τελικού που έχω παρακολουθήσει σε αυτό το επίπεδο. Ειδικότερα, για έναν απλό θεατή ήταν πολύ θελκτικό στο μάτι. Είχε αγωνία αλλά και αλλαγές στο σκορ. Υπήρξαν ήρωες, μοιραίοι, νικητές αλλά και χαμένοι. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο υπήρξαν πολλές διακυμάνσεις στο κομμάτι των συναισθημάτων. Το μόνο δυσάρεστο είναι που δεν κατέληξε ο τίτλος στα χέρια του Ολυμπιακού».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
«Ο Ολυμπιακός μπήκε αμέσως στην ψυχολογία του τελικού»

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη που θα του έδινε το τρόπαιο. Με όπλο του το μακρινό σουτ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να μπει γρήγορα στην ψυχολογία του αγώνα.

«Ότι είχαμε συζητήσει ενόψει του τελικού ήταν καθαρά θέμα σκέψεων. Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ακριβώς το τι θα συμβεί. Σκεπτόμενος τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, ένιωθα πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αυτό το νευρικό ξεκίνημα όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Μονακό. Θα ήταν πιο απελευθερωμένος. Ξεκίνησε το παιχνίδι με πολύ καλό μακρινό σουτ, σκόραρε με πολλούς τρόπους απέναντι στη ζώνη και έφτασε γρήγορα το σκορ στο 24-12. Μπήκε γρήγορα στην ψυχολογία του τελικού, χωρίς να έχει κάποιο «βαρίδι» όπως στον ημιτελικό. Ήταν ένα ξεκίνημα που περιμέναμε όσον αφορά την απελευθέρωση που θα είχε η ομάδα στην επίθεση».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης «έπαιξε» αρκετά με το μυαλό κάποιων παικτών του Ολυμπιακού – Το γεγονός πως στο τελευταίο εξάλεπτο σκόραρε μόνο 4 πόντους δείχνει πως η άμυνα ζώνης τον περιόρισε αρκετά σε εκείνο το διάστημα»

Όλοι περίμεναν με βάση την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης στους προηγούμενους αγώνες, πως θα επέλεγε να παίξει αρκετή ώρα άμυνα ζώνης. Δεν ήταν μία απόφαση που ξάφνιασε τον Ολυμπιακό. Εξάλλου και στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Τσους Ματέο επέλεξε να αγωνιστεί αρκετή ώρα με αυτού του είδους την άμυνα. Ήταν διαβασμένος και έτοιμος ο Ολυμπιακός για αυτή τη συνθήκη;

«Ο Ολυμπιακός φάνηκε προετοιμασμένος απέναντι στη ζώνη. Από το πρώτο δεκάλεπτο η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε να παίζει με αυτού του είδους την άμυνα και η ελληνική ομάδα αμέσως βρήκε λύσεις. Κυκλοφόρησε την μπάλα, δεν έμεινε καθόλου στατική και έδειξε απόλυτα έτοιμη.

Τόμας Γουόκαπ © Eurokinissi

Όσο περνούσε η ώρα, ένα σουτ που προκύπτει μέσα από την καλή κυκλοφορία είναι διαφορετικό από αυτό που σου δίνει η αντίπαλη ομάδα και σε αφήνει χαρακτηριστικά μόνο σου. Δεν νιώθεις πως είναι ένα κακό σουτ. Δεν σκέφτεσαι ενδεχομένως πως μπορεί να έχεις χάσει ήδη δύο σουτ, πως είναι αρχή της επίθεσης ή πως πρέπει να πασάρεις προκειμένου αυτό το σουτ να το πάρει κάποιος άλλος που είναι σε καλύτερη μέρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έπαιξε» αρκετά με το μυαλό κάποιων παικτών του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, με το μυαλό του Τόμας Γουόκαπ και του Σακίλ ΜακΚίσικ. Για παράδειγμα, στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μούσα διαλέγει να πάει πάνω στον Γουόκαπ, εκείνος δίνει μία εύκολη έξτρα πάσα στον Κάνααν και εκείνος ελεύθερος ισοφάρισε σε 48-48. Σε εκείνο το σημείο, όλος ο πάγκος της ισπανικής ομάδας έδειχνε δυσαρεστημένος από την απόφαση του Μούσα να βρεθεί εκεί. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στο τελευταίο εξάλεπτο σκόραρε μόνο 4 πόντους (με τις δύο να είναι βολές) έδειξε πως η άμυνα αυτή τον περιόρισε αρκετά σε εκείνο το διάστημα».

«Ο τρόπος που αμύνθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επιλέχθηκε μόνο για να περιορίσει τον επιθετικά τον Ολυμπιακό. Έγινε για να περιορίσει όσο μπορούσε τη φθορά πάνω στον Ταβάρες»

Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Έντι Ταβάρες. Δύο παίκτες που μόνο με την παρουσία τους στο παρκέ μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος με το «κοφτερό» μυαλό και την εκτελεστική του δεινότητα και ο δεύτερος με την υπερηχητική παρουσία του στο παρκέ. Έχουν την προσωπικότητα να παρασύρουν τους συμπαίκτες τους, να τους βγάλουν τον καλύτερου τους εαυτό και να εξελιχθούν σε παράγοντες Χ. Όπως κι έγινε άλλωστε…

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Ο Ταβάρες κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολος να υπάρχει ένας ξεκάθαρος τρόπος αντιμετώπισής του στο pick and roll. Ειδικά όταν έχει δίπλα του τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν υπάρξει ποτέ στο διάβασμα του παιχνιδιού. Με τον «Τσάτσο» σε καλή κατάσταση και με την ευχέρεια να διαβάζει τόσο καλά τον αγώνα, αυτόματα το έργο των παικτών του Ολυμπιακού γίνεται αρκετά δύσκολο. Μπορεί να υψώσει την μπάλα και ο Ταβάρες εύκολα να την πιάσει και να σκοράρει. Σε καταστάσεις 2 VS 2, ο Φαλ άλλες φορές πήγαινε να τον μαρκάρει αλλά εκείνος έδινε ασίστ στον ψηλό και άλλες φορές τελείωνε ο ίδιος τη φάση διότι ο Φαλ φοβόταν την πάσα. Ήταν ένας γρίφος που δεν μπορούσε να λυθεί εύκολα. Ο Φαλ έκανε φιλότιμη προσπάθεια και ήταν ο μόνος που κέρδισε τις περισσότερες μάχες, ακόμα και από όλους τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας καθοριστικός παράγοντας ο τρόπος που «διάβαζε» τον αγώνα ο Σέρχιο και ο τρόπος που τελείωνε τις φάσεις ο Ταβάρες.

Σέρχιο Ροντρίγκεθ © Eurokinissi

Ο τρόπος που αμύνθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επιλέχθηκε μόνο για να περιορίσει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Έγινε για να περιορίσει όσο μπορούσε τη φθορά πάνω στον Ταβάρες. Δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να περάσει την μπάλα μέσα στο καλάθι. Μάλιστα, όταν τον είδαμε να παίρνει κάποιες ανάσες στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν δεδομένο πως θα έπαιζε απνευστί όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ειδικότερα από τον τρόπο που ήταν δομημένη η άμυνα, τόσο εκείνος όσο και ο Χεζόνια έπαιξαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο σχετικά εύκολα».

«Όποια κούραση υπήρχε στον Βεζένκοφ ήταν περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι»

Τι να πει κανείς για τον Σάσα Βεζένκοφ. Σε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις, ο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο ίδιος απογοητεύτηκε αρκετά. Μάλιστα, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς…

«Αν παρατηρήσουμε την επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού, πέτυχε ανά δεκάλεπτο 24, 21, 18 και τέλος 15 πόντους. «Έπεφτε» τρεις πόντους σε κάθε δεκάλεπτο. Είναι πολύ πιθανό ο Σάσα Βεζένκοφ να αισθάνθηκε κάποιο κόπωση αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο σκόραρε 9 από τους 15 της ομάδας του. Ίσως να μην πήρε τη σωστή επιλογή ένα λεπτό πριν το τέλος όταν σούταρε ενώ είχε ελεύθερη πάσα στον Κώστα Σλούκα. Θεωρώ πως όποια κούραση υπήρχε ήταν περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι».

«Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου. Έχει παίξει το πιο όμορφο μπάσκετ και η κατάκτηση της EuroLeague θα ήταν το επιστέγασμα όλης αυτή της προσπάθειας»

Και φτάνουμε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και έψαχνε το καλάθι που θα «κλείδωνε» την υπόθεση τίτλος. Μία διαφορετική απόφαση, μία καλύτερη επιλογή στην επίθεση ήταν ικανή να του δώσει αυτό που άξιζε περισσότερο από τον καθένα. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε μέσα στο παιχνίδι, έπαιξε πιο απελευθερωμένα στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να κάνει μία ακόμα ανατροπή μέσα στη σεζόν…

«Όλα κρίθηκαν σε μία φάση. Μία διαφορετική απόφαση, θα μπορούσε να είχε αλλάξει πολλά πράγματα. Εμείς κρίνουμε με βάση αυτό που έχει ήδη γίνει. Είναι φανερό πως στο τελευταίο εξάλεπτο επικρατούσε μία ανυπομονησία στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ήθελε να βρει το σουτ που θα «κλείσει» τον τελικό. Τελικά, στα τελευταία λεπτά σκόραρε μόνο 4 πόντους (ένα δίποντο του Κάνααν και 2 εύστοχες βολές). Με το σκορ να είναι στο 74-67, ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει «αγκαλιάσει» το τρόπαιο. Χρειαζόταν ένα καλό σουτ που όμως δεν το έβρισκε. Με τη διαφορά στους 4 πόντους στο τελευταίο λεπτό και με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, το παιχνίδι είναι αρκετά επικίνδυνο. Ο αγώνας αποκτά έναν διαφορετικό χαρακτήρα που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

Τάβαρες Ρεάλ Μαδρίτης

Όπως είχαμε συζητήσει και στην προηγούμενη ανάλυσή μας, η Ρεάλ δεν έχει πρόβλημα να μείνει πίσω στο σκορ. Θεωρώ πως έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο που τους κάνει να παίζουν με μεγάλη σιγουριά, να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να θεωρούν δεδομένο πως μπορούν να γυρίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Παρόλο που έχουν πολλές απουσίες, υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα που δεν τους ενδιαφέρει το πόσο θα παίξουν ή το πόσα σουτ θα πάρουν. Αντίθετα, είναι έτοιμοι να κάνουν τα απλά και τα μικρά πράγματα που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας. Κάτι που δεν έχει για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πιο απελευθερωμένη στα τελευταία λεπτά σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Εννοείται πως και στο στρατόπεδο της Ρεάλ υπάρχει το πρέπει παρά τις όποιες απουσίες και τα όποια προβλήματα. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου. Έχει παίξει το πιο όμορφο μπάσκετ και η κατάκτηση της EuroLeague θα ήταν το επιστέγασμα όλης αυτή της προσπάθειας. Ήταν η ομάδα που το άξιζε περισσότερο από τον καθένα».

«Για το ερώτημα αν έπρεπε να κάνει ή όχι φάουλ δεν υπάρχει ποτέ ξεκάθαρη απάντηση. Θα πρέπει να νιώθεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Αρκετή κουβέντα έχει σηκωθεί για το αν έπρεπε ο Ολυμπιακός να επιλέξει να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αλήθεια είναι πως τώρα που γνωρίζουμε το αποτέλεσμα και την έκβαση του αγώνα, είναι εύκολο να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως για το συγκεκριμένο θέμα ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση.

«Πριν φτάσουμε στο καλάθι που χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχει μία άλλη κρίσιμη φάση. Όταν ο Βεζένκοφ αστόχησε σε ένα δύσκολο σουτ (μετά το πετυχημένο challenge του Ολυμπιακού), ίσως έπρεπε ο Κάνααν να κάνει ένα φάουλ στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ κοντά στη σέντρα. Θέλει 50 δευτερόλεπτα για να τελειώσει η αναμέτρηση και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 4 πόντους. Το φάουλ αυτό θα έστελνε την μπάλα απ’ έξω και δεν θα άφηνε τον Σέρχιο να πάρει ένα transition pick and roll. Με αυτόν τον τρόπο θα πάγωνε τον ρυθμό και το παιχνίδι. Αντίθετα, ο Σέρχιο βρήκε το τρίποντο και έφερε τη διαφορά στον έναν πόντο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Περνώντας στην τελευταία φάση, ήταν δεδομένο πως δεν θα έπαιρνε την μπάλα ο παίκτης που μάρκαρε τον Γουόκαπ. Έτσι, παρόλο που ο Σέρχιο έχει παίξει ένα παιχνίδι… σκάκι, η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Γιουλ, που βρίσκεται στους 0 πόντους και έχει μπροστά του έναν εξίσου καλό αμυντικό, τον Παπανικολάου. Είναι φανερό πως στην αρχή κάνει μία κίνηση ο Χεζόνια ώστε να δώσει σκριν. Όμως, επειδή μαρκάρεται από τον Κάνααν (ο κόουτς Μπαρτζώκας «έριξε» στο παρκέ τέσσερις πολύ καλούς αμυντικούς), ο Γιουλ κάνει νόημα να ανέβει ο Ταβάρες και όχι εκείνος. Έτσι, τον μαρκάρει στην αλλαγή ο Φαλ και ο Γιουλ πετυχαίνει ένα από τα καλάθια που τον έχουμε συνηθίσει αλλά ελπίζαμε να μην τα δούμε να συμβαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Ο Φαλ έπαιξε αρκετά καλή άμυνα και προσπάθησε να τον κόψει.

Σέρχιο Γιουλ © Eurokinissi

Για το ερώτημα αν έπρεπε να κάνει ή όχι φάουλ δεν υπάρχει ποτέ ξεκάθαρη απάντηση. Θα πρέπει να νιώθεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή τι πρέπει να γίνει. Θα απαντήσω με βάση την εικόνα που είχα την ώρα που έβλεπα τον αγώνα και όχι με βάση την έκβασή του. Δεν έπρεπε να γίνει φάουλ σε οποιονδήποτε κοντό παίκτη της Ρεάλ έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του. Και οι τέσσερις (Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Κοζέρ, Χεζόνια) είναι ικανοί να πετύχουν 2/2 βολές. Μία σκέψη που θα μπορούσε να υπάρχει είναι να μην ακουμπήσει η μπάλα σε κανέναν από αυτούς (όσο είναι αυτό εφικτό) και να μην μαρκάρει τόσο δυνατά ο Φαλ τον Ταβάρες ώστε να πάρει την μπάλα σαν σκαλοπάτι. Και εκεί να γίνει το φάουλ. Φυσικά και ο Ταβάρες είναι ένας εξίσου πολύ καλός εκτελεστής ελευθέρων βολών. Ωστόσο, δεν έχει συνηθίσει να εκτελεί τις τελευταίες βολές ενός αγώνα σε σχέση με τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει αμέτρητες φορές. Παρόλα αυτά, πρέπει να υπάρχει και η υποσημείωση πως είναι πολύ δύσκολο η μπάλα να μην καταλήξει σε κανέναν από τους υπόλοιπους περιφερειακούς. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά δυσκολευόταν πολύ στην επίθεσή του. Κατά τη γνώμη μου εμπιστεύεσαι πολύ δυνατά την άμυνά σου και προσπαθείς να την βγάλεις διότι δεν είσαι βέβαιος πως μπορείς να σκοράρεις στην επίθεση. Ο τελικός κρίθηκε από ένα σουτ ενός μεγάλου παίκτη, που έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε αλλά αποδυκνύει πως ακόμα και σε αυτή την ηλικία μπορεί να το κάνει. Καταλήγοντας, επαναλαμβάνω πως με την τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι, όποιος περιφερειακός έπαιρνε την μπάλα δεν έπρεπε να γίνει φάουλ με εξαίρεση την περίπτωση που έπαιρνε την μπάλα ο Ταβάρες για τους λόγους που εξηγήσαμε».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει ένα σουτ με τον Κώστα Σλούκα που έχει μία «καθαρή» ματιά προς το καλάθι διότι ο Κοζέρ δεν κατάφερε να τον κυνηγήσει ψηλά και ήρθε να τον κλείσει περισσότερο ο Χάνγκα. Έχει πετύχει πολύ πιο δύσκολα σουτ στο διάστημα της καριέρας του αλλά δεν μπορείς περιμένεις πως θα τα βάζει όλα. Θεωρώ πως το πιο κομβικό σουτ του αγώνα ήταν αυτό που σημείωσε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με βάση και όλα αυτά που αναλύσαμε και προηγουμένως».

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-79 © Eurokinissi

«Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης για 9 μήνες, 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Δεν μπορούν να ακυρωθούν όλα αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν»

Είναι δεδομένο πως στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού επικρατεί απογοήτευση. Δεν είναι εύκολο να χάνεις το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα από τα χέρια σου, ειδικά με αυτόν τρόπο. Ωστόσο, μέσα από τέτοιες συνθήκες πάντα βγαίνεις πιο δυνατός. Και στο τέλος της μέρας κανείς δεν μπορεί να πει πως η χρονιά του Ολυμπιακού κρίνεται ως αποτυχημένη…

«Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης για 9 μήνες, 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Δεν μπορούν να ακυρωθούν όλα αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν. Η χρονιά για την ελληνική ομάδα είναι πάνω από πετυχημένη. Πρέπει να αναλογιστούμε ποιες ομάδες αντιμετωπίζουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός. Αυτό δείχνει πως κάτι κάνει πολύ καλά ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο, όπως και κάτι έκανε εξίσου καλά ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν.

Με αυτό το μπάτζετ καταφέρνει να βρίσκεται σε ένα Final-4 και να παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Αυτός ο τίτλος θα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Γι’ αυτό το λόγο στεναχωρήθηκαν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι και όχι μόνο αυτοί του Ολυμπιακού. Φυσικά δεν θέλω να υποβαθμίσω την επιτυχία της Ρεάλ αλλά στο τέλος μένει μία πικρή γεύση. Εμένα με βρίσκουν σύμφωνο όλα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ποτέ δεν βγαίνεις χαμένος αν βλέπεις κάθε αποτυχία σου σαν εφαλτήριο για μία μεγαλύτερη προσπάθεια. Εννοείται πως υπάρχουν αποτυχίες στον αθλητισμό αλλά σε βάθος χρόνου, η ασταμάτητη προσπάθεια θα σε οδηγήσει στην επιτυχία».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!