Στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν οι Ντένβερ Νάγκετς μετά την σκούπα στους Λέικερς.

Με τον Νίκολα Γιόκιτς να είναι και πάλι συγκλονιστικός οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν των Λέικερς στο Λος Άντζελες με 113-111 και προκρίθηκαν (4-0) στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μαϊάμι-Βοστώνη (3-0).

Ο «Τζόκερ» ήταν ασταμάτητος και σημείωσε το 8ο triple-double του τη φετινή postseason σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που κατείχε ο Γουίλτ Τσάμπερλειν από το 1967. Ο Γιόκιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ και αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης παίρνοντας το βραβείο «Μάτζικ Τζόνσον». Στη σειρά με τους Λέικερς ο Σέρβος σέντερ είχε 27.8 πόντους, 14.5 ριμπάουντ, 11.8 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 1.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 41.8 λεπτά συμμετοχής!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από εκεί και πέρα ο Τζαμάλ Μάρεϊ είχε 25 πόντους, ο Άαρον Γκόρντον είχε 22 πόντους και ο Μάικλ Πόρτερ 15 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους «σβόλους».

Για τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς τα έδωσε όλα, αγωνίστηκε και στα 48 λεπτά και σημείωσε 40 πόντους αλλά δέχθηκε τάπα από τον Άαρον Γκόρντον στην τελευταία επίθεση. Ο «Βασιλιάς» ισοφάρισε τα ρεκόρ του για περισσότερους πόντους σε μια περίοδο (21) αλλά και σε ένα ημίχρονο (31) ενώ έγινε ο γηραιότερος παίκτης (38), που σημειώνει 40 πόντους σε έναν αγώνα των playoffs.

Ο Τζέιμς δεν είχε μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του καθώς ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους 21 πόντους (6/15 σουτ) ενώ 14 πόντους είχε ο Όστιν Ριβς και 13 πόντους ο Ντένις Σρούντερ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!