Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι περιμένει πως ο Βινίσιους Τζούνιορ θα παραμείνει στην ομάδα παρά τη ρατσιστική επίθεση.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι δήλωσε σήμερα (23/5) ότι περιμένει πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός Βινίσιους Τζούνιορ θα παραμείνει στην ισπανική ομάδα παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε ρατσιστική επίθεση σε αρκετούς αγώνες της La Liga.

«Δεν νομίζω να φύγει από την Ισπανία, γιατί αγαπά το ποδόσφαιρο και αγαπά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αγάπη του για τον σύλλογο είναι πολύ μεγάλη και θέλει να κάνει καριέρα εδώ», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (24/5) αγώνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο « Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

«Η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχει ρατσισμός στην Ισπανία»

«Η αλήθεια είναι ότι ο Βινίσιους είναι θύμα αυτού που συμβαίνει. Μερικές φορές θεωρείται ένοχος γιατί λέγεται ότι προκαλεί. Είναι μια ομάδα οπαδών που έχει συμπεριφερθεί πολύ άσχημα στη Μαγιόρκα, στη Βαγιαδολίδ. Μοιάζει σαν να είναι συνήθεια να προσβάλλεις. Γιατί το να υπάρχει η συνήθεια να προσβάλλουμε στην Ισπανία είναι κάτι κανονικό; Πρέπει να σταματήσει, έχουμε βαρεθεί να μας βρίζουν σε κάθε παιχνίδι. Πίσω από τους πάγκους λένε διάφορα. Ας ελπίσουμε ότι οι θεσμοί θα είναι ξεκάθαροι και η LaLiga και οι διαιτητές. Αυτό που συνέβη στον αγώνα της Βαλένθια δεν έπρεπε να συμβεί. Η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχει ρατσισμός στην Ισπανία. Στα γήπεδα ποδοσφαίρου και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Δεν ήταν 46.000 (σ.σ: στη Βαλένθια) και ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν ήταν ούτε ένας ούτε δύο. Το πρωτόκολλο που υπάρχει πρέπει να εφαρμοστεί δύο ώρες πριν το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», συνέχισε ο Ιταλός προπονητής.

Αντσελότι: «Ο Βινίσιους είναι λυπημένος, έχει άνευ όρων υποστήριξη από όλους»

«Όλους μας ανησυχεί αυτό που συνέβη. Φαίνεται σωστό που ακούγονται τόσα πολλά για αυτό το θέμα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε τα πράγματα. Περιμένω να δω τι θα συμβεί. Ελπίζω να γίνει κάτι. Και ανησυχώ, φυσικά. Είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι κρίσιμο να αναλάβουν δράση, περιμένω την ομοσπονδία και τη LaLiga. Ο Βινίσιους είναι λυπημένος και δεν προπονήθηκε σήμερα, γιατί είχε μια μικρή ενόχληση στο γόνατο. Ξέρει όμως ότι έχει την υποστήριξη όλων, όχι μόνο της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι άνευ όρων υποστήριξη, ακόμη και αντίπαλοι. Δεν έχει χάσει τον ενθουσιασμό του, όχι. Θα δούμε την τιμωρία που έχει και θα αξιολογήσουμε να του δώσουμε περισσότερες ή λιγότερες ημέρες ανάπαυσης. Αν χάσει δύο παιχνίδια, θα του δώσω μια εβδομάδα διακοπών, να είναι έτοιμος κόντρα στην Αθλέτικ .Και αν χάσει παιχνίδι, θα παίξει στη Σεβίλλη», είπε, ενώ για τις εικόνες στο VAR τόνισε:

«Η χειραγώγηση της εικόνας είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν ξέρω αν είναι αυτό ή ότι έχουν ξεχάσει να βάλουν όλες τις εικόνες. Ο Βινίσιους δέχτηκε επίθεση, πρώτα από τον τερματοφύλακα και μετά από τον Ούγκο Ντούρο. Αν σου επιτεθεί, πρέπει να αμυνθείς.»

«Στην Ισπανία φαίνεται ότι πας σε πόλεμο»

Για να συνεχίσει: «Δεν αρκεί η καταδίκη. Ξεκινήσαμε να το κάνουμε αυτό εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για να τελειώσει αυτό το πρόβλημα του ρατσισμού. Του ρατσισμού και των προσβολών. Στην Αγγλία δεν σε προσβάλλουν και νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει λυθεί εδώ και πολύ καιρό. Στους αγώνες του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει αστυνομία, και εδώ φαίνεται ότι πας σε πόλεμο με αυτοκίνητα της αστυνομίας φορτηγά παντού».

Σχετικά εάν έχει σκεφτεί την αποχώρηση της ομάδας τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ανέφερε: «Είναι κάτι που το σκέφτηκα, ναι. Ρώτησα τον ποδοσφαιριστή αν ήθελε να συνεχίσει και ο διαιτητής του ζήτησε να το κάνει, οπότε αυτό το ενδεχόμενο τελείωσε εκεί. Φυσικά είναι μια πιθανότητα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνω ποτέ, γιατί δεν το θέλω. Αλλά… είναι μια πιθανότητα.»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!