Ο Κάρλο Αντσελότι, επεσήμανε ότι «η La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό», μετά το νέο περιστατικό σε βάρος του Βινίσιους

Ο Κάρλο Αντσελότι, επεσήμανε ότι «η La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό», μετά το νέο περιστατικό σε βάρος του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος αποβλήθηκε στο τέλος του αγώνα με την Βαλένθια, που έληξε με νίκη 1-0 των «νυχτερίδων».

«Σκέπτομαι να βγάλω έναν παίκτη λόγω ρατσισμού, δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Αυτό που συνέβη σήμερα έχει ήδη συμβεί σε εμάς, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο. Η ισπανική La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό. Και το πρόβλημα δεν είναι ο Βινίσιους. Ο Βινίσιους είναι το θύμα. Αλλά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, το κοινό στο γήπεδο «Μεστάγια» έβριζε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τον Βραζιλιάνο παίκτη των Μαδριλένων.

Ο Αντσελότι άκουσε το γήπεδο να φωνάζει «μαϊμού» στα ισπανικά, αλλά ένας δημοσιογράφος του είπε στην συνέντευξη Τύπου, ότι οι θεατές στην πραγματικότητα φώναζαν «tonto», που σημαίνει «ανόητος».

Μια εξήγηση που δεν έπεισε τον Αντσελότι: «Γιατί πιστεύεις ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα; Επειδή το κοινό φώναζε «ηλίθιος» στον Βινίσιους; Όχι. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα επειδή εφήρμοσε το πρωτόκολλο ρατσισμού».

Περίπου στο 70ο λεπτό του αγώνα, ο Βινίσιους υπέδειξε έναν οπαδό και στην συνέχεια οι παίκτες πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή.

«Τον ρώτησα εάν ήθελε να συνεχίσει να παίζει, και ήθελε να συνεχίσει. Ο διαιτητής μού είπε ότι έπρεπε επίσης να συνεχίσει και ότι θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο, εάν συνέβαινε ξανά το περιστατικό. Συνέβη ξανά, γιατί όταν τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα, όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδάει «μαϊμού, μαϊμού». Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Είμαι πολύ στεναχωρημένος», επεσήμανε ο Αντσελότι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμπλοκή του Βραζιλιάνου επιθετικού και του Ούγκο Ντούρο, οδήγησε στην αποβολή του «Βίνι» στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο διαιτητής αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις στον παίκτη της Βαλένθια.

«Αυτό που κέρδισαν οι ρατσιστές είναι η αποβολή μου. Δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι La Liga», έγραψε ο Βινίσιους στο Instagram μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στην La Liga. Είμαι πραγματικά λυπημένος. Το πρωτάθλημα που ανήκε κάποτε στον Ροναλντίνιο, στον Ρονάλντο, στον Κριστιάνο και στον Μέσι ανήκει σήμερα στους ρατσιστές».

Θέση για το ζήτημα και το περιστατικό, πήρε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον του Βινίσιους: «Δέχθηκε επίθεση. Τον είπαν πίθηκο. Δεν είναι δυνατόν, στα μέσα του 21ου αιώνα, να υπάρχουν τόσο έντονες φυλετικές προκαταλήψεις σε τόσα γήπεδα ποδοσφαίρου».

Ο Βραζιλιάνος διεθνής, Ρισάρλισον, ο Ρονάλντο το «φαινόμενο» και το μουσικό είδωλο, Ζιλμπέρτο Ζιλ, εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στον Βινίσιους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τον αγώνα, η Βαλένθια ανάφερε πως «καταδικάζει δημόσια κάθε είδους προσβολή, επίθεση ή περιφρόνηση και λυπάται για τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή και είναι μια μεμονωμένη πράξη. Ο σύλλογος ερευνά τα γεγονότα που έχουν συμβεί και θα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα».

«Σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας οι άνθρωποι δεν σέβονται τον Βινίσιους», δήλωσε ο Ντάνι Θεμπάγιος, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ ο Τιμπό Κουρτουά, συμπλήρωσε: «Εάν ο Βίνι έλεγε φεύγω από το γήπεδο, θα πήγαινα μαζί του. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ανεχθούμε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!