Ο Τσους Ματέο μίλησε για τη δύναμη που αποπνέει η ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του αυριανού τελικού της Euroleague με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας.

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τη δύναμη που αποπνέει η ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του αυριανού τελικού της Euroleague με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας. «Όταν ξεκινήσαμε τα πλέι οφ, είπαμε ότι θέλουμε πέντε νίκες για να πάρουμε την Euroleague. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Βελιγράδι. Μείναμε ενωμένοι, παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να νικήσουμε. Το τέταρτο παιχνίδι με την Παρτιζάν για εμένα ήταν το πιο δύσκολο. Όταν βρεθήκαμε στο -18 στο πέμπτο ματς, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στην ανατροπή. Βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή και το καταφέραμε. Αυτή η χημεία μεταξύ των παικτών με έκανε να νιώσω υπερήφανος, γιατί έμειναν όλοι μαζί όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τώρα είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το στόχο μας. Έτσι σκεφτόμαστε. Ακόμη και στα άσχημα έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο. Όλα τα προβλήματα στη διάρκεια της διαδρομής μας έκαναν δυνατούς», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της «βασίλισσας».

Ο Ματέο χαρακτήρισε τζέντλεμαν τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ θυμήθηκε και τον προκάτοχό του στη Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο που για λόγους υγείας αποχώρησε μετά το περυσινό φάιναλ φορ της Euroleague από την τεχνική ηγεσία. «Ο Πάμπλο Λάσο έδειξε τον δρόμο. Τα τελευταία 8 χρόνια δούλευα μαζί του. Πριν από πολύ καιρό το κλαμπ ξεκίνησε να πηγαίνει σε τελικούς χάρη σε αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που δούλεψα στο πλευρό του. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να γίνουμε πρωταθλητές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Αναλυτικά, ο Τσους Ματέο τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της Euroleague με τον Ολυμπιακό:

«Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι στον τελικό στην πρώτη σεζόν μου ως head coach και να παίζω απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μια μπασκετική “μηχανή”, μία πολύ σταθερή ομάδα με παίκτες που γνωρίζονται χρόνια».

«Είναι ευχαρίστηση και τιμή να είμαι αντίπαλος με τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος πιστεύω ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι ένας τζέντλεμαν των πάγκων στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολος ο δρόμος. Έπρεπε να παλέψουμε πολύ. Είχαμε τραυματισμούς, κάποιες κακές στιγμές. Ήταν η πιο δύσκολη κανονική περίοδος στην ιστορία της Euroleague. Στα πλέι οφ ονειρεύομασταν ότι θα επιστρέψουμε όταν βρεθήκαμε στο 0-2. Συνεχίσαμε να ονειρεύομαστε στον ημιτελικό και τώρα πρέπει να ονειρευτούμε για μία ακόμη φορά, στον τελικό. Έχουμε ακόμη 40 λεπτά και θα βάλουμε τα δυνατά μας. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Πάλεψαν πολύ σκληρά τον τελευταίο μήνα και δεν θα σταματήσουν τώρα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το τρόπαιο».

«Φυσικά οι παλιοί παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Έχουμε πρωτάρηδες, αλλά και έμπειρους. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο, να μην παραδοθούμε. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Δεν μετράνε οι τραυματισμοί, δεν μετράει το παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας 40 λεπτά».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Όταν ξεκινήσαμε τα πλέι οφ, είπαμε ότι θέλουμε πέντε νίκες για να πάρουμε την Euroleague. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Βελιγράδι. Μείναμε όμως ενωμένοι, παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να κερδίσουμε. Το τέταρτο παιχνίδι για μένα ήταν το χειρότερο. Όταν βρεθήκαμε στο -18 στο πέμπτο ματς, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στην ανατροπή. Βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή και το καταφέραμε. Αυτή η χημεία μεταξύ των παικτών με έκανε να νιώσω περήφανος, γιατί έμειναν όλοι μαζί όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τώρα είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το στόχο μας. Έτσι σκεφτόμαστε. Ακόμα και στα άσχημα έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο. Όλα τα προβλήματα στη διάρκεια της διαδρομής μας έκαναν δυνατούς».

«Φυσικά ο Πάμπλο Λάσο έδειξε το δρόμο. Τα τελευταία 8 χρόνια δούλευα μαζί του. Πριν από πολύ καιρό το κλαμπ ξεκίνησε να πηγαίνει σε τελικούς χάρη σε αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που δούλεψα στο πλευρό του. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να γίνουμε πρωταθλητές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Είναι σημαντικές οι απουσίες. Έπρεπε να σκεφτούμε διαφορετικά και να βρούμε λύσεις. Είναι καλό που ξέρουμε ότι η ομάδα είναι ενωμένη στα προβλήματα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε απουσίες και κούραση. Όποιος είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή είναι αρκετός. Όλα μπορούν να γίνουν σε ένα ματς. Μπορεί να χάσουμε. Θα τα δώσουμε όμως όλα. Σκεφτόμαστε μόνο όσους είναι εδώ και τι μπορούν να προσφέρουν».

Ταβάρες: «Σπουδαίος αντίπαλος και συνεπής ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Έντι Ταβάρες από την πλευρά του δήλωσε: «Ένας από τους στόχους μας ήταν να είμαστε εδώ. Ο στόχος ήταν πάντα η πρόκριση στον τελικό. Είμαστε εδώ. Ξέρουμε ότι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, με πολλά πάνω-κάτω, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να φτάσουμε εδώ. Παλέψαμε ενωμένοι για να βρεθούμε εδώ. Είναι ευλογία και χαρά που βρισκόμαστε στον τελικό. Θα προσπαθήσω να χαρώ κάθε στιγμή, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός. Μία συνεπή ομάδα που παίζει σπουδαία και είναι χρόνια μαζί. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!