O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FEB), Χόρχε Γκαρμπαχόσα, εξελέγη νέος πρόεδρος της FIBA Europe.

O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FEB), Χόρχε Γκαρμπαχόσα, εξελέγη νέος πρόεδρος της FIBA Europe, με το 70% των ψήφων υπέρ του.

Αντίπαλός του ήταν ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ζαν Πιερ Σιουτάτ.

O Χόρχε Γκαρμπαχόσα διαδέχεται τον Τούρκο Τουργκάι Ντεμιρέλ. Επιθυμία του Γκαρμπαχόσα είναι να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ και να επικεντρωθεί στο νέο ρόλο του ως ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έχει το περιθώριο να το πράξει σε διάστημα τριών μηνών από σήμερα, ενώ μετά την αποχώρησή του θα τον διαδεχτεί η παλαίμαχος Ισπανίδα διεθνής Ελίσα Αγκιλάρ, η οποία ήταν το «δεξί χέρι» του Γκαρμπαχόσα στη FEB.

Η Αγκιλάρ θα παραμείνει για περίπου έναν χρόνο στη θέση της προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, καθώς μετά θα προκηρυχθούν εκλογές βάσει του καταστατικού.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!