Παρά το κακό του πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 επικρατώντας της Μονακό με 76-62.

Στον τελικό της Euroleague, με τρόπο πραγματικά… εκκωφαντικό, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός για 9η φορά στην Ιστορία του, καθώς επικράτησε της Μονακό με 76-62 στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Κάουνας και την Κυριακή (21/5) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο του στη διοργάνωση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα.

Η «αναιμική» εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και το -12 απέναντι στους Μονεγάσκους (29-41), μετατράπηκε σε… καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που συμπαρέσυρε στο διάβα του τη Μονακό και την έριξε στο καναβάτσο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η καταπληκτική τρίτη περίοδος με επιμέρους σκορ 27-2 (!), άλλαξε τα πάντα κι οδήγησε τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό της Euroleague. Τρομερή εμφάνιση απ’ τον MVP της κανονικής περιόδου Σάσα Βεζένκοφ που «σταμάτησε» στους 19 πόντους και στα 6 ριμπάουντ, καθοριστικός στις στιγμές που η μπάλα «έκαιγε» κι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους (8ρ.) και πολλά μεγάλα καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ολυμπιακός-Μονακό, οι λεπτομέρειες

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεβς (Λετονία), Πάντερ (Γερμανία) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Κέιναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 12, Σλούκας 9, Βεζένκοφ 19 (2), Παπανικολάου 15 (2), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακ 3, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 17 (2), Μπράουν 4, Μονέκε 2, Λόιντ 11 (1), Ντιαλό 2, Μοτιεγιούνας 7, Ουαταρά, Χολ 2, Τζέιμς 17 (2)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!