F1: Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να ακυρώσει το Grand Prix της Ίμολα.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια ανάγκασε τόσο τις τοπικές αρχές αλλά και την F1 να ακυρώσουν το Grand Prix της Ίμολα.

Η περιοχή που φιλοξενεί την πίστα της Ίμολα πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες εδώ και αρκετές ημέρες.

Ως αποτέλεσμα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στην Ιταλία έχει ανακηρύξει την περιοχή σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Το επίπεδο των υδάτων έφτασε χθες τα 100 χιλιοστά και αναμένεται να φθάσει σήμερα τα 150 χιλιοστά. Μάλιστα, οι τοπικές αρχές συνιστούν στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο. Επιπλέον, έχουν προληπτικά κλείσει αρκετά σχολεία και υπηρεσίες.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πίστα της Ίμολα είναι διαφορετικό. Ακριβώς δίπλα της, σχεδόν παράλληλα με την κεντρική ευθεία των pits, ρέει ο ποταμός Σαντέρνο. Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι τεράστιος και σε μια τέτοια περίπτωση η διεξαγωγή του τριημέρου της F1 θα γινόταν το λιγότερο επικίνδυνη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η ανακοίνωση της F1 για το Grand Prix της Ίμολα

«Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια, για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι αρχές της πόλης και της περιοχής», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!