Το παζλ για τους τελικούς των Περιφερειών του NBA ολοκληρώθηκε και πλέον θα ζήσουμε ξανά τη «φούσκα» του Ορλάντο.

Το Game 7 ανάμεσα στους Φιλαδέλφεια Σίξερς και τους Μπόστον Σέλτικς μας έδωσαν τους τελικούς των περιφερειών του NBA. Πλέον γνωρίζουμε τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις των περίφημων Finals του μαγικού κόσμου.

Κοιτώντας τα brackets βλέπουμε στη Δύση, Λος Άντζελες Λέικερες εναντίον Ντένβερ Νάγκετς. Και στην Ανατολή, Μαϊάμι Χι εναντίον Μπόστον Σέλτικς. Δύο ωραία ζευγάρια που μπορούν να μας δώσουν μεγάλες μάχες μέχρις εσχάτων για να πετύχουν τον στόχο τους.

Με μια ακόμα καλύτερη ματιά μπορεί να σας θυμίσει κάτι. Ναι, είναι ακριβώς οι ίδιες ομάδες που είχαν βρεθεί στη διαβόητη «φούσκα» του Ορλάντο. Εκείνη που είχε δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Άλλοι μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν πως δεν… μετράει και άλλοι θεωρούν πως κάτι περίεργο γινόταν με τα αποτελέσματα. Όπως κι αν έχει ζούμε ένα ωραίο deja vu…

Η «bubble» που τάραξε το NBA

Το 2020 ήταν μια περίεργη χρονιά για όλους. Η πανδημία του κορωνοϊού σταμάτησε τα πάντα και φυσικά το μπάσκετ δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί. Έτσι, το πάγωμα της λίγκας τον Μάρτιο του ’20 έφερε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Η λύση δόθηκε με τη δημιουργία της λεγόμενης «φούσκας» που έδρευε στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Oι ομάδες φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία της Disneyland και άρχισαν να δίνουν τους αγώνες τους. Διάφορες εμφανίσεις παικτών, όπως του Τι Τζέι Γουόρεν. Ή ομάδων, όπως το 8-0 των Φοίνιξ Σανς, έφεραν τις φήμες πως κάτι περίεργο συνέβαινε. Όπως και να είχε όσοι παρακολούθησαν είδαν ωραία παιχνίδια στα πλέι οφ που ακολούθησαν.

Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων γύρων η κατάσταση ήταν όπως και σήμερα. Λέικερς με Νάγκετς στη Δύση. Χιτ και Σέλτικς στην Ανατολή. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά στην Ανατολή που καμία ομάδα από το 1-2 δεν πέρασε σε τελικούς περιφέρειας.

Οι Χιτ είχαν τερματίσει 5οι και απέκλεισαν Πέισερς-Μπακς, ενώ οι Σέλτικς τερμάτισαν 3οι και απέκλεισαν Σίξερς-Ράπτορς. Από την άλλη πλευρά, οι Λέικερς ήταν 1οι πετώντας εκτός Μπλέιζερ-Ρόκετς, ενώ οι Νάγκετς ήταν 3οι ξεπερνώντας Τζαζ-Κλίπερς.

Εν τέλει, η ομάδα του Λος Άντζελες απέκλεισε τους «σβόλους» με 4-1, περνώντας στους τελικούς. Κάτι ανάλογο έκαναν και οι Χιτ που με το 4-2 νίκησαν τους «Κέλτες». Στη… μεγάλη σκηνή, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του έκαμψαν της αντίσταση της ομάδας της Φλόριντα και κατέκτησαν τον τίτλο.

https://www.youtube.com/watch?v=U-FVFDA8-ts

Ο Μπάτλερ που… χρωστάει κάτι στους Σέλτικς και ο πιο έτοιμος Γιόκιτς

Και τα δύο ζευγάρια έχουν παρελθόν από πίσω τους. Η περσινή σειρά των Σέλτικς με τους Χιτ στους τελικούς της Περιφέρειας μας έδωσε δυνατά ματς. Μια σειρά που κρίθηκε στο Game 7 του Μαϊάμι. Με διαφορά ενός σουτ, που αν είχε ευστοχήσει ο Τζίμι Μπάτλερ θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Συνεπώς μπορούμε να πούμε πως ο «Jimmy Buckets» κάτι… χρωστάει στη Βοστώνη. Και φυσικά έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τους τελικούς. Ειδικά αν βρεθεί εκεί ο ΛεΜπρόν.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον «βασιλιά», και το άλλο ζευγάρι έχει τα δικά του. Στη «φούσκα» οι Λέικερς κατατρόπωσαν τους Νάγκετς με 4-1 και δεν τους άφησαν περιθώρια. Από τότε το Ντένβερ μετρά μία… έξοδο στον πρώτο γύρο (2022) και μία στον δεύτερο (2021). Ο Γιόκιτς μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ. Έχοντας δύο MVP στην… πλάτη. Και με τον Μάρεϊ στο πλευρό του επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς και να βρεθεί για πρώτη φορά στους τελικούς. Διεκδικώντας φυσικά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.