Το Debut.gr γυρίζει τον χρόνο 20 χρόνια πίσω στην αναμέτρηση των Νικς με τους Λέικερς όπου οι φίλοι του ΝΒΑ δεν την έχουν ξεχάσει μέχρι σήμερα.

Η σεζόν 1998-1999 στο ΝΒΑ είναι η χρονιά που ακόμα και σήμερα είναι χαραγμένη σε πολλούς για αρκετούς λόγους. Αρχικά, τη σεζόν αυτή οι Σαν Αντόνιο Σπερς κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα υπό την ηγεσία του τρομερού Γκρεγκ Πόποβιτς. Όμως 20 χρόνια πριν, εκτός από τους υποστηρικτές των Σπιρουνιών, οι περισσότεροι θυμούνται την αναμέτρηση των Νικς με τους Λέικερς και ότι ακολούθησε.

Μετά από καλάθι των Νικς, ο Κερτ Τόμας με λαβή που θυμίζει αγώνα παλαιστών ρίχνει στο έδαφος τον Ντέννις Ρόντμαν. Ο άσσος των Λέικερς σηκώνεται και ο Τόμας τον τραβάει από τη μπλούζα και μαζί πέφτουν στο παρκέ. Η σύρραξη μεταξύ των παιχτών λίγο έλειψε να ξεφύγει μέχρι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι. Ο Κερτ Τόμας αποβλήθηκε και η αναμέτρηση συνεχίστηκε. Οι ομάδες βάδιζαν κοντά στο σκορ μέχρι που στην τελευταία περίοδο τα αίματα πάλι άναψαν.

Ο Σακίλ Ο΄Νιλ  έχει την μπάλα στο ποστ και μαρκάρεται από τον πολύ πιο αδύναμο Κρις Ντάντλει. Ο Σακ γυρίζει και καρφώνει πάνω από τον Ντάντλει και στην συνέχεια τον σπρώχνει και τον ρίχνει κάτω σαν να του λέει ότι  δεν υπήρχε κανείς να τον σταματήσει. Ο Ντάντλει στη συνέχεια παίρνει τη μπάλα και την πετάει με δύναμη στον Σακ χωρίς βέβαια να τον πετύχει. Αποτέλεσμα ήταν η τεχνική ποινή στον παίχτη των Νικς και η ατμόσφαιρα στο Staples Center να γίνεται πιο ηλεκτρισμένη.

Στο τέλος οι Λέικερς επικράτησαν αλλά ο αγώνας αυτός έχει μείνει στην ιστορία για τις δύο αυτές στιγμές. Πολλοί αναπολούν αυτές τις μέρες στο NBA καθώς  ισχυρίζονται ότι έχει γίνει πολύ soft σαν άθλημα. Παίχτες όπως ο Ρόντμαν,ο Τόμας, o Αρτέστ έχουν μείνει στην ιστορία για τον οξύθυμο χαρακτήρα τους και τις συρράξεις που έχουν δημιουργήσει στους αγώνες. Όσον αφορά τον κάρφωμα του Σακ, αυτό έχει μείνει στην ιστορία ως one of the most disrespectful dunks, όπως το χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί.