Στη Super League θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά -για έβδομη διαδοχική σεζόν- η Λαμία, η οποία έμεινε «όρθια» στο... θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ με τον Ιωνικό.

Στη Super League θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά -για έβδομη διαδοχική σεζόν- η Λαμία, η οποία έμεινε «όρθια» στο… θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ με τον Ιωνικό. Super League Playout

Η «εφτάψυχη» Λαμία έμεινε στη SL, υποβιβάστηκε ο Ιωνικός παρότι προηγήθηκε με 2-0 στη Νίκαια

Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο, η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει τον «χρυσό» βαθμό που χρειαζόταν στη Νεάπολη, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, στέλνοντας στη δεύτερη κατηγορία τους Νικαιώτες.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν μόνο νίκη για να μείνουν στην κατηγορία και ήταν λογικό να παίξουν επιθετικά, όμως δεν έβρισκαν τρόπο να μπουν στην περιοχή του Κοσέλεφ και στο πρώτο ημίωρο αρκέστηκαν σε κάποια -ως επί το πλείστον ακίνδυνα- σουτ έξω από την περιοχή. Μόνο σε μία περίπτωση, στο 5ο λεπτό, ο Ελευθεριάδης επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πρόλαβε να διώξει με τάκλιν. Από την άλλη πλευρά, η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία της στο 4΄, με το σουτ του Νούνιες που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, ενώ έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 28΄, όταν μετά από σέντρα του Αμπάντα ο Μαρτίνεθ έκανε με τη μία το βολέ, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

Όλα άλλαξαν στο 30ο λεπτό, όταν ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ. Ο Βαλεριάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και στην «καρδιά» της άμυνας ο Ελευθεριάδης με γυριστή κεφαλιά «πλήγωσε» την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν από το σοκ, ο Κάνιας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 2-0 στο 37΄ και θεμελίωσε το προβάδισμα των Νικαιωτών. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, πάντως, η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, με ένα απίθανο σουτ του Σιμόν στην κίνηση αρκετά έξω από την περιοχή, το οποίο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με τους Σαραμαντά και Τόσιτς να παίρνουν τις θέσεις των Αμπάντα και Μαρτίνεθ, και είδε τους παίκτες του να μπαίνουν πολύ δυναμικά και να μειώνουν στο 53΄. Ο Νούνιες, μετά από γύρισμα του Τσιλούλη, υποδέχθηκε τη μπάλα με πλάτη προς το τέρμα και, παρότι κλεισμένος από δύο αμυντικούς, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει και με συρτό σουτ να αιφνιδιάσει τον Χουτεσιώτη. Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση. Στον αντίποδα, ο Ιωνικός πλησίασε το γκολ στο 69΄, όταν ο Κοσέλεφ δεν συγκράτησε τη μπάλα σε ένα σχετικά εύκολο σουτ του Βαλεριάνου, ο Μάντζης μπήκε στη φάση, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του και έσωσε την εστία του.

Αυτή η τεράστια χαμένη ευκαιρία αποδείχθηκε μοιραία για τους Νικαιώτες. Τρία λεπτά αργότερα (72΄), ο Τόσιτς με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη και «πάγωσε» τη Νεάπολη, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και πανηγυρίζοντας αλά… Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά (δεν είχαν κι άλλη επιλογή), ο Μάντζης στο 77΄ δεν μπόρεσε από πολύ πλάγια θέση να νικήσει τον Κοσέλεφ και ο χρόνος κυλούσε… Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Χουτεσιώτης έσωσε στο τετ-α-τετ με τον Βασιλαντωνόπουλο, δίνοντας μία… τεχνητή αναπνοή στην ομάδα του. Τα υπόλοιπα επτά λεπτά όμως δεν απέφεραν το πολυπόθητο γκολ για τον Ιωνικό και το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «στρατόπεδο» της Λαμίας και «βύθισε» στη Super League 2 τον Ιωνικό.

Πρώτος στα play out ο ΟΦΗ μετά το «διπλό» στο Αγρίνιο

Το αυτογκόλ του Διαμαντή Χουχούμη στο 84ο λεπτό και αυτό του Γκρόνινγκ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισαν τη νίκη στον ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0 και ταυτόχρονα την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα που διεξήχθη.

Στο πρώτο χρονικά ματς της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play out της Super League, η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας κατάφερε να «κλειδώσει» την 7η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2022/2023, έχοντας και την τύχη με το μέρος της, καθώς οι γηπεδούχοι «σημάδεψαν» τρεις φορές τα δοκάρια (δύο ο Καρέλης).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Δύο γκολ σημείωσε στη διάρκεια του αγώνα πέτυχε ο Ντικό του ΟΦΗ, αλλά και τις δύο φορές ήταν εκτεθειμένος (οφσάιντ) και σωστά δε μέτρησαν.

Η ομάδα της Κρήτης κατάφερε τελικά να προηγηθεί, καθώς στο 84΄ μετά από γύρισμα του Λάρσον, ο Χουχούμης έβαλε το πόδι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία παρά την προσπάθεια του Γκρατερόλ, κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ μετά από προσπάθεια του Μπιφούμα, απέφυγε και τον Γκράτερολ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

«Μοιρασιά» στην Τρίπολη (1-1) για Αστέρα και Ατρόμητο

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός έμειναν στο 1-1 στο τελευταίο τους ματς για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023, με τους Αρκάδες να τερματίζουν στην 4η θέση των play out και στην 10η στη γενική κατάταξη, ενώ οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους στην 8η και στην 2η του μίνι πρωταθλήματος μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
«Αποχαιρέτησε» αήτττητος τη SL ο Λεβαδειακός

Με την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το εφετινό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε «αποχαιρετίσει» την Super League από την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι Βοιωτοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το χορταστικό 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρότι δεν ηττήθηκαν στο μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών εντούτοις η νέα σεζόν θα τους βρει στη Super League 2. Ο ΠΑΣ με το βαθμό που απέσπασε τερμάτισε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας των play out και στην 9η της κατάταξης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!