Η Μάντσεστερ Σίτι που παραμένει στο κυνήγι του «τρεμπλ», αντιμετωπίζει ένα ταραχώδες πρόγραμμα, αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ανησυχεί.

Η Μάντσεστερ Σίτι μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που παραμένει στο κυνήγι του «τρεμπλ»,  αντιμετωπίζει ένα ταραχώδες πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ανησυχεί, λέγοντας ότι οι παίκτες του κατανοούν τη βαρύτητα κάθε παιχνιδιού και ότι οι ανταμοιβές είναι μεγάλες.

«Είναι απλώς θέμα έξι αγώνων σίγουρα, ίσως επτά για να παλέψουμε για όλα», είπε ο Γκουαρντιόλα μιλώντας σήμερα (12/5)στους δημοσιογράφους.

Η Σίτι είναι μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League με ένα παιχνίδι λιγότερο και θα προσπαθήσει να διευρύνει αυτό το προβάδισμα όταν θα παίξει με την Έβερτον την Κυριακή στο «Goodison Park». Η Άρσεναλ παίζει επίσης την Κυριακή με τη Μπράιτον.

«Πιστεύω ότι σίγουρα η Άρσεναλ θα κερδίσει τα τρία  παιχνίδια που της απομένουν», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Θα ήθελα να χάσουν βαθμούς για να είμαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω ότι θα πάρουν εννέα βαθμούς» πρόσθεσε.

Η Σίτι που προέρχεται από την ισοπαλία (1-1) στον ημιτελικό του Champions League στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Τρίτη και φιλοξενεί στη ρεβάνς τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Etihad Stadium». Η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα παίξει επίσης στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Ιουνίου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Παίζουμε για όλες τις διοργανώσεις», είπε ο Ισπανός. «Πρέπει να αλλάζεις και να προσαρμόζεσαι. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια στην Premier League και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εκεί και να κρατάμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.»

Όταν ρωτήθηκε πώς οι παίκτες του ανακάμπτουν, ο Γκουαρντιόλα είπε ότι η νίκη βοηθά. Η ομάδα του έχει κερδίσει 10 διαδοχικά παιχνίδια στην Premier League.
«Αν στο προηγούμενο παιχνίδι κερδίσεις, ψυχικά η ανάρρωσή σου είναι πιο γρήγορη», είπε. «Πάντα πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει απίστευτες δυνάμεις για να προχωρήσει. Όταν πιστεύεις “Είμαι εξαντλημένος, δεν μπορώ να πάω άλλο”, μπορείς. Μπορείς. Είναι φυσιολογικό να είσαι κουρασμένος, αλλά ταυτόχρονα, αν η επιθυμία σου, το μυαλό σου είναι στη σωστή θέση, ο άνθρωπος μπορεί να έχει απίστευτη ενέργεια», συμπλήρωσε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει αύριο (13/5) τη Χετάφε στη LaLiga, δίνοντάς της μια επιπλέον ημέρα για να ανακάμψει πριν από τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα με τη Σίτι, αν και ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε να  διαμαρτυρηθεί όταν ρωτήθηκε για άδικο προγραμματισμό.
«Δεν πειράζει», είπε. «Οπότε μην τσακώνεστε πια για τον προγραμματισμό, είναι αυτό που είναι. Δεν είναι απογοήτευση, είναι αυτό που είναι.»

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ανακηρύχθηκε ο παίκτης της χρονιάς, σύμφωνα με τη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Αγγλίας.
«Πιστεύω ότι το αξίζει, του αξίζουν συγχαρητήρια φυσικά», τόνισε.

Ο Νορβηγός διεθνής έχει σκοράρει ρεκόρ 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σίτι αυτή τη σεζόν, με 35 από αυτά στην Premier League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!