Ο Αντόνιο Καρμπαχάλ, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Ο θρύλος του μεξικανικού ποδοσφαίρου Αντόνιο Καρμπαχάλ, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Γνωστός ως “La Tota”, ο Μεξικανός τερματοφύλακας έπαιξε στα τουρνουά της Βραζιλίας το 1950, της Ελβετίας το 1954, της Σουηδίας το 1958, της Χιλής το 1962 και της Αγγλίας το 1966.

Ο Καρμπαχάλ ήταν ο μόνος που κατείχε το ρεκόρ για 32 χρόνια, μέχρι που το ισοφάρισε ο Γερμανός Λόταρ Ματάους το 1998.

Μέτρησε 48 συμμετοχές με τη χώρα του, εκ των οποίων οι 11 σε Παγκόσμια Κύπελλα, εκτός από 409 εμφανίσεις σε επίπεδο συλλόγων.

Το μεγαλύτερο μέρος της 18χρονης καριέρας του το πέρασε στη μεξικανική Club Leon, όπου έπαιξε 364 παιχνίδια κατά τη διάρκεια της 16χρονης παραμονής του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο σύλλογος δήλωσε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου του την Πέμπτη για να επιτρέψει στους οπαδούς να αποτίσουν φόρο τιμής στον Καρμπαχάλ, γνωστό και ως “El Cinco Copas” μετά το επίτευγμά του, παρέα με την οικογένειά του.

«Δον Αντόνιο, οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ», δήλωσε ο σύλλογος.

«Θα ακολουθούμε πάντα το χέρι σου. Είναι τιμή μας που ήμασταν η ομάδα σου»

Συνολικά, πέντε παίκτες έχουν φτάσει το ιστορικό επίτευγμα του Καρμπαχάλ να παίζει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα – συμπεριλαμβανομένων δύο συμπατριωτών του.

Ο μεσοεπιθετικός του Μεξικού Αντρές Γκουαρδάδο έπαιξε στο πέμπτο του Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ πέρυσι, όπως και ο θρύλος της Αργεντινής Λιονέλ Μέσι και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ραφαέλ Μαρκέζ έγινε ο δεύτερος παίκτης του Μεξικού που το έκανε το 2018.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!