Κανέλο Άλβαρες, το αφεντικό στα υπερ-μεσαία
Ο Σαούλ Κανέλο Άλβαρες επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στο «σπίτι» του, στο Μεξικό, νικώντας με ομόφωνη απόφαση τον Τζον Ράιντερ.
Το μόνο που έλειπε ήταν νοκ άουτ για να είναι τέλεια η βραδιά του: ο Σαούλ «Κανέλο» Άλβαρες επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στο «σπίτι» του, στο Μεξικό, νικώντας με ομόφωνη απόφαση τον Τζον Ράιντερ για να παραμείνει αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής των υπερ-μεσαίων βαρών μπροστά σε περίπου 55.000 «δικούς» του θεατές.
Ο 32χρονος Μεξικανός, ο οποίος διατηρεί τις ζώνες WBA, WBC, WBO και IBF δόθηκε νικητής και από τους τρεις κριτές (120-107, 118-109, 118-109 στους βαθμούς). Πλέον, έχει 59 νίκες και δύο ήττες.
Παρά τις προσπάθειές του, ο «Κανέλο» δεν κατάφερε να φτάσει στο νοκ άουτ όπως θα ήλπιζε μπροστά στους θαυμαστές του, που τον είχαν υποδεχτεί ως βασιλιά όταν μπήκε στο στάδιο Akron στη Γκουανταλαχάρα, την πατρίδα του, αυτό το Σαββατοκύριακο των εθνικών εορτών.
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Ο Βρετανός Τζον Ράιντερ, από την πλευρά του, προσπάθησε πολύ σκληρά για να φτάσει μέχρι το τέλος και των δώδεκα γύρων.
Και δεν ήταν εύκολο, γιατί το δεξί του Μεξικανού τον πλήγωσε αρκετές φορές. Στον 3ο γύρο η μύτη του έσπασε από ένα δυνατό χτύπημα, ενώ στον 5ο κατέληξε για πρώτη φορά στο έδαφος.
Ο Ράιντερ πάλεψε να σηκωθεί πριν τελειώσει η καταμέτρηση του διαιτητή και φάνηκε ότι το τέλος πλησίαζε. Ωστόσο, η αντοχή του ήταν αξιοσημείωτη. Σκληρός, όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλό του αλλά δεν δίστασε να επιτεθεί, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δεχόταν πολλά χτυπήματα.