Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Λιούις Χάμιλτον, προστέθηκε στη μακρά λίστα αυτών που αποθέωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ομιλία του περί «αποτυχίας».

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Λιούις Χάμιλτον, προστέθηκε στη μακρά λίστα επωνύμων -ανάμεσά τους οι Κάρλο Αντσελότι, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Στιβ Κερ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Ντάρβιν Χαμ, Πάου Γκασόλ, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη μεταξύ άλλων- και ανώνυμων που αποθέωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ομιλία του περί «αποτυχίας» στον αθλητισμό.

Λίγο πριν το γκραν πρι του Μαϊάμι, στη Φλόριντα, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes εξήγησε ότι «ήμουν και εγώ σε αυτή τη θέση» και «σίγουρα ναι, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Όπως είναι γνωστό, ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ρωτήθηκε εάν η σεζόν του ήταν αποτυχημένη, λίγες στιγμές μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ στα πλέι οφ του ΝΒΑ, δίνοντας μια απάντηση που έχει διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κίνητρο: «Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες μέρες μπορείς να πετύχεις, κάποιες όχι. Κάποιες μέρες είναι η σειρά σου, κάποιες μέρες δεν είναι η σειρά σου. Αυτό είναι το θέμα του αθλητισμού. Δεν κερδίζεις πάντα και φέτος κάποιος άλλος θα κερδίσει. Θα επιστρέψουμε του χρόνου και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Κάθε χρόνο δουλεύεις για έναν στόχο. Πάντα υπάρχουν βήματα προς την επιτυχία. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε για 15 χρόνια, κέρδισε έξι πρωταθλήματα, άρα τα άλλα εννέα χρόνια ήταν αποτυχημένος;» απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Λιούις Χάμιλτον συνέκρινε τη δήλωση του “Giannis” με τη δική του θέση, εν μέσω των προσπαθειών της Mercedes να «πολεμήσει» τη Red Bull.

«Το αναδημοσίευσα (σ.σ: την απάντηση του Αντετοκούνμπο) γιατί ένιωθα ότι ήμουν σε αυτή τη θέση» είπε στο ESPN ενόψει του αγώνα της Φόρμουλα Ένα που θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι.

«Μπορούσα να νιώσω την απογοήτευση, ήξερα ακριβώς πώς είναι. Όταν δουλεύεις για κάτι, η επιτυχία αποτελείται από τόνους αποτυχιών. Αποτυγχάνεις πολύ περισσότερο παρά πετυχαίνεις. Οι άνθρωποι απλώς εφησυχάζουν μερικές φορές, όταν σου κάνουν ερωτήσεις: «Πώς νιώθεις να αποτυγχάνεις;». Δεν υπάρχουν λάθη. Υπάρχουν μόνο μαθήματα, λέω συνέχεια. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Δεν είναι πώς πέφτεις, αλλά πώς σηκώνεσαι ξανά. Πώς εμφανίζεσαι, μέρα με τη μέρα, για να προπονηθείς, για να συνεχίσεις να προσπαθείς να φτάσεις, όπου κι αν προσπαθείς να φτάσεις. Νόμιζα ότι ήταν πραγματικά εμπνευσμένο, μιλούσε πολύ καλά, ήταν πολύ κομψό» πρόσθεσε ο Βρετανός «πιλότος» της Φόρμουλα Ένα.

«Το συναισθηματικό άγχος που περνάς όταν είσαι με μια ομάδα; Τα συναισθήματα, η σωματική φθορά. Πρέπει συνεχώς να προσπαθείς με όλες τις δυνάμεις σου. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ξέρουν πώς είναι. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν» συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!