Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Πόλη και τώρα θέλει να τελειώσει τη σειρά στο Game 4. Αν δεν συμβεί αυτό, μπορεί να το κάνει... όπως με τη Μονακό.

Μία στιγμή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα μιας σειράς. Ο Ολυμπιακός το κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί που το λάθος του Τόμας Γουόκαπ μπορούσε να του στοιχίσει, ο Κώστας Σλούκας του έδωσε πνοή. Το τρομερό καλάθι τού Έλληνα γκαρντ στο φινάλε δεν έδωσε μόνο τη νίκη στους Ερυθρόλευκους.

Το σουτ αυτό από τον 33χρονο πλέιμεϊκερ έδωσε και κάτι ακόμα. Ή μάλλον για το θέσουμε καλύτερα. Πήρε κάτι από τον Ολυμπιακό. Το άγχος. Οι Πειραιώτες έκαναν αυτό που έψαχναν από το πρώτο κιόλας ματς. Δεν χρειάστηκε να συμβεί ό,τι με την Αναντολού Έφες το 2017. Έχουν ξανά το πλεονέκτημα στα χέρια τους και θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό στο Game 4.

Tα… φίδια πλέον ζώνουν το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη που θέλει τη νίκη πάση θυσία για μείνει ζωντανή. Ο Ολυμπιακός στην καλύτερη θα κάνει το 2/2 και θα ετοιμάσει βαλίτσες για Κάουνας. Στη χειρότερη θα έχει άλλη μία ευκαιρία με το Game 5. Όμως θα είναι στο ΣΕΦ. Που έχει αποδείξει πως μπορεί να τον βοηθήσει. Ακριβώς ό,τι είχε συμβεί και πέρσι με τη Μονακό.

Όπως με τη Μονακό

Η σειρά με τη Φενέρ τη θυμίζει αρκετά. Στο πρώτο ματς μπορεί να μην είχαν κάνει την ίδια εμφάνιση με τους Μονεγάσκους αλλά πήραν μια σχετικά εύκολη νίκη. Στο δεύτερο ήρθε η ήττα. Στο τρίτο οι δύο ομάδες πάλεψαν όσο δεν πήγαινε, αλλά οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ. Όσον αφορά το τέταρτο ήταν ακόμα πιο αμφίρροπο. Και οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει εκεί την πρόκριση, αλλά το σουτ του Σλούκα στο φινάλε δεν μπήκε. Μπήκε όμως το χθεσινό. Αν μπορούμε να κάνουμε έναν παραλληλισμό.

Προφανώς και δεν χωρά αμφισβήτησης πως το τέλειο σενάριο είναι να γίνει το 3-1. Δεν υπάρχει κανείς στο λιμάνι που να μην το θέλει. Γι’ αυτό θα παίξουν άλλωστε οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνει αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να το κάνει… όπως με τη Μονακό. Έχει την γνώση. Έχει τους παίκτες και τον προπονητή. Έχει το γήπεδο. Και θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί εκείνος σε λίγες μέρες στο Κάουνας.