Ο Χατέμ Μπεν Αρφά είχε δείξει όλη την ποιότητά του και τη μαεστρία του στις 5 Απριλίου 2012 όταν σημείωσε ένα απίθανο γκολ με τη Νιούκαστλ.

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το γαλλικό ποδόσφαιρο πριν 20 χρόνια: όμως, ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει εκεί που θα ήθελε ο ίδιος. Ή που θα περίμεναν οι πιο πολλοί όταν τον είχαν πρωτοδεί να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ποτέ δεν ήταν από εκείνους που θα πήγαινε πρώτος στο προπονητικό κέντρο. Ποτέ δεν θα τα έδινε όλα σε κάποια προπόνηση. Ναι μεν είχε τεράστιο ταλέντο, αλλά, δεν δούλεψε ποτέ μεθοδικά, ώστε να φτάσει στο 100% και να το αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό.

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά πριν πέσει στην ανυποληψία και τους πολλούς τραυματισμούς πρόλαβε να μας χαρίσει μερικές στιγμές μαγείας. Ειδικά στο πέρασμά του από την Αγγλία με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του σημειώθηκε στις 5 Απριλίου του 2012. Ο ταλαντούχος παίκτης πήρε την μπάλα στα πόδια του σχεδόν από το κέντρο.

Από εκεί και πέρα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όχι μόνο κατάφερε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα, αλλά και να ξεπεράσει όποιον βρήκε μπροστά του. Και στο τέλος υπήρχε και το… κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει στα αγγλικά γήπεδα. Ένα τέρμα που πολλοί σπουδαίοι παίκτες θα ζήλευαν, αφού τα είχε όλα!

Χατέμ Μπεν Αρφά: Αδίκησε τον εαυτό του όσο κανείς!

Από τα αγγλικά γήπεδα -και όχι μόνο- έχουν περάσει κατά καιρούς παίκτες που δεν είχαν και τόσο μεγάλο ταλέντο. Που δεν μπορούσαν να «κολλήσουν» την μπάλα στα πόδια τους με τόσο απλό και αποτελεσματικό τρόπο, όπως ο Χατέμ Μπεν Αρφά.

Ο Γάλλος είχε ένα Θείο χάρισμα. Ένα θεϊκό ταλέντο. Παρόλα αυτά αντί να το αξιοποιήσει το άφησε να… περάσει. Πλέον είναι ελεύθερος και ψάχνει εδώ και μήνες μία ομάδα, ώστε να κλείσει την καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο και εκείνος, αλλά και εμείς ξέρουμε ότι αδίκησε τον εαυτό του, όσο κανείς άλλος!