Πιστός στην Ντόρτμουντ παραμένει ο Μάρκο Ρόις... Και αυτό γιατί ο 33χρονος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» επέκτεινε το συμβόλαιό του γι' ακόμη ένα χρόνο!

Πιστός στην Ντόρτμουντ παραμένει ο Μάρκο Ρόις… Και αυτό γιατί ο 33χρονος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπορούσια σε ηλικία έξι ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επέκτεινε το συμβόλαιό του γι’ ακόμη ένα χρόνο, έως το τέλος της σεζόν 2023-24.

Ο γεννημένος στο Ντόρτμουντ μεσοεπιθετικός θα αρχίσει το καλοκαίρι τη 12η σεζόν της καριέρας του ως παίκτης της πρώτης ομάδας του συλλόγου. Έχει πετύχει 161 γκολ σε επίσημα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Μπορούσια, καθώς βρίσκεται μόλις 16 τέρματα πίσω από τον θρύλο της Ντόρτμουντ, Άντι Πράισλερ, ο οποίος στην καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα σημείωσε 177.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Μετά τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο έμπειρος άσος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ως ομάδα, εμείς -όπως όλοι οι φίλαθλοί μας- έχουμε ένα μεγάλο στόχο στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή, στον οποίο είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι: θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Γερμανίας. Όμως, πέρα από αυτό, πραγματικά συνεχίζω να θέλω να κάνω το καλύτερο για το σύλλογο, στον οποίο έχω περάσει πάνω από τη μισή ζωή μου. Συνεχίζει να μην υπάρχει τίποτα καλύτερο για μένα από το να πετυχαίνω γκολ μπροστά στους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο στο πιο όμορφο στάδιο στον κόσμο και να πανηγυρίζουμε νίκες μαζί. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που επέκτεινα το συμβόλαιό μου γι’ άλλον ένα χρόνο, επειδή πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στον οποίο θα προτιμούσα να παίζω στην καριέρα μου από την Ντόρτμουντ».

Το 2006 ο Ρόις έφυγε από τις ακαδημίες της Ντόρτμουντ με προορισμό τη δεύτερη ομάδα της Άαλεν, ενώ τη διετία 2007-2009 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Γκλάντμπαχ, για να ενταχθεί το 2012 στο δυναμικό της Ντόρτμουντ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.