Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν υπερασπίστηκε την εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου αποδοχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μιλώντας στο podcast των «Men in Blazers», όπου επίσης αποκάλυψε την προοπτική διεξαγωγής τελικού του Champions League στις ΗΠΑ από το 2026, υπερασπίστηκε την εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου αποδοχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει με το salary cap στο ΝΒΑ:

«Από το 2024, οι σύλλογοι δεν μπορούν να ξοδεύουν περισσότερο από το 70% των εσόδων σε μισθούς και μεταγραφές, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Γιατί αν τα έσοδα είναι 5 δισεκατομμύρια, το 70% είναι πολύ. Είναι ένας τρόπος προστασίας της αξίας των διοργανώσεων, αν οι ίδιοι πέντε κερδίζουν πάντα, δεν έχει νόημα», εξήγησε, αναφερόμενος στην ανώτερη οικονομική δυνατότητα των αγγλικών συλλόγων.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Πρέπει να είναι μια συλλογική σύμβαση, με όλα τα πρωταθλήματα και την UEFA. Αλλά όλοι συμφωνούν, σύλλογοι μεγάλοι, μικροί, ιδιώτες, δισεκατομμυριούχοι…»

Βέβαια οι παίκτες έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους:

«Ζητούν συνεχώς από τους παίκτες να παίξουν όλο και περισσότερο, δημιουργούν νέες διοργανώσεις, επεκτείνουν άλλες, δημιουργώντας περισσότερα χρήματα. Ο περιορισμός των μισθών όσων δημιουργούν το προϊόν για να επωφεληθούν άλλοι δεν είναι λύση», προειδοποίησε ο Μαχέτα Ματέο Μολάνγκο, επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) για την Αγγλία και την Ουαλία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!