Η φανέλα που φορούσε ο ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1966, αγνοείται εδώ και 40 χρόνια.

Η φανέλα που φορούσε ο ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1966, αγνοείται εδώ και 40 χρόνια και η οικογένειά του κάνει έκκληση για να βρεθεί και να επιστραφεί.

Είναι γνωστό, ότι στην Αγγλία, ορισμένα αντικείμενα, που έχουν χαρακτηρίσει το παρελθόν, τελούν υπό καθεστώς «λατρείας». Ενα απ΄ αυτά, είναι και η κόκκινη φανέλα με το νούμερο 6 που φορούσε ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της εθνικής, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, όπου τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν την Δυτική Γερμανία με 4-2. Την απονομή στον Μουρ έκανε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β`, σε μία ιστορική στιγμή, καθώς αυτή, είναι η μοναδική κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αγγλία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η… διάσημη φανέλα, δεν έχει «εμφανισθεί» από την δεκαετία του 1980 και η σύντροφος του, Τίνα Μουρ, η οποία έζησε 28 χρόνια με τον Μουρ, την αναζητά μάταια από τότε.

«Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο από το να μας επιστραφεί η φανέλα. Αυτό θα ήθελε ο πατέρας μου. Γιατί θα θέλαμε να την δείξουμε στο κοινό και να την μοιρασθούμε με το έθνος. Ελπίζω, ο σημερινός ιδιοκτήτης να εκτιμήσει τι σημαίνει αυτή η φανέλα για την οικογένειά μας», δήλωσε σχετικά η Ρομπέρτα Μουρ, κόρη του θρυλικού άσου, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 1993, σε ηλικία 51 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι στον περιβάλλοντα χώρο του Γουέμπλεϊ, έχει τοποθετηθεί, χάλκινο άγαλμα του πρώην αμυντικού της Γουέστ Χαμ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!