Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν ο παίκτης «κλειδί» στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, με τον Αμερικανό να κάνει απλά αυτό που ξέρει...

ΣΕΦ. Τρίτη περίοδος. Το ρολόι δείχνει περίπου 3″ για τη λήξη της επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Σάσα Βεζένκοφ δίνει την έξτρα πάσα στη γωνία στον Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός που είχε ήδη σκοράρει πέντε τρίποντα στέκεται για ένα δέκατο και εκτελεί τη Φενέρ. «Μπαμ» μέσα κι αυτό.

Στη συνέχεια γυρίζει στον κόσμο και λέει: «This is what I f… do». Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «αυτό κάνω». Μαζί με μερικά… γαλλικά. Η έκρηξη των φίλων των Ερυθρόλευκων ήταν αναμενόμενη. Ο 31χρονος από Μπιλόξι του Μισισίπι είχε κάνει τη δουλειά του. Και τι δουλειά. Είχε υπογράψει το comeback της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και διαμόρφωσε το προβάδισμα των 12 πόντων. Χωρίς πολλά-πολλά είχε κρίνει κατά πολύ τον αγώνα.

Ο Κάνααν δηλώνει παρών στα κρίσιμα

Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του Κάνααν δεν εξεπλάγην. Ήταν όμως μια καλή υπενθύμιση προς όλους μας για το τι ακριβώς κάνει ο βραχύσωμος γκαρντ. Εκτελεί… Και όταν βρει ρυθμό δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο μόνος που τον… σταμάτησε χθες ήταν ο Μπαρτζώκας που τον έβαλε στον πάγκο. Για να κάνει την απαραίτητη διαχείριση στο ματς καθώς σε λιγότερο από 48 ώρες ακολουθεί το Game 2.

Ήταν μία από εκείνες τις βραδιές που απλά δεν μπορούσε να αστοχήσει. Πρόκειται για έναν τύπο που ζει για αυτές τις καταστάσεις. Στα μεγάλα ματς της σεζόν ο Κάνααν έχει εμφανιστεί. Με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο ήταν εκεί. Με τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη ήταν εκεί. Με τον Παναθηναϊκό ξανά στον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν εκεί. Γιατί αυτό κάνει. Μας το είπε άλλωστε.

Θέλει να δώσει απαντήσεις

Η φετινή σεζόν δεν του έχει πάει καλά. Είναι αλήθεια. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού δεν τον αφήνει να παίξει όπως έχει συνηθίσει. Ο ρόλος τού Αμερικανού είναι άλλος και μπορούμε να πούμε πως τον κάνει καλά. Κινείται δίχως την μπάλα. Σουτάρει με 37% από τη «μεγάλη άρκτο» και παίζει άμυνα.

Πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση. Αν συνεχίσει να βρίσκει ανοιχτά σουτ η σειρά θα πάρει άλλη τροπή. Μόλις μπουν τα δύο πρώτα, όλο το σκηνικό αλλάζει. Χρειάζεται απλά μια σπίθα για να πάρει… φωτιά. Η αυτοπεποίθηση παίζει κομβικό ρόλο βέβαια. Το σόου του Κάνααν ήταν ένα ξέσπασμα. Έτσι κι αλλιώς του αρέσει να παίζει με την κερκίδα όμως το χθεσινό ήταν διαφορετικό. Αφού έψαχνε από κάπου για να πάρει ώθηση.

Σημαντικό θα είναι και το Game 2. Με μια παρόμοια εμφάνιση ίσως «ξεκλειδωθεί» για τα καλά. Καθώς όταν ο 31χρονος σουτάρει με αυτοπεποίθηση και τα βάζει, ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω. Γι’ αυτό πληρώνεται έτσι κι αλλιώς. Για το κάτι παραπάνω. Και τι καλύτερο από το να το δώσει στους Ερυθρόλευκους όταν μετράει περισσότερο. Στα πλέι-οφ και, γιατί όχι, στο Final Four.

Άλλωστε, «this is what he f… does»!