Τα πλέι οφ της Euroleague ξεκινούν και ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στο Final 4.

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις μάχες με τη Φενέρμπαχτσε. Την Τετάρτη (26/4) είναι το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Τούρκους και την Παρασκευή (28/4) το δεύτερο.

Το ΣΕΦ αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο, όπως ακριβώς με τη Μονακό την περσινή χρονιά. Οι Πειραιώτες έχουν ανακοινώσει sold out και θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους για να διεκδικήσουν τη δεύτερη σερί τους πρόκριση σε Final 4. Αυτή τη φορά στο Κάουνας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το… καθήκον της απέναντι στον Άρη. Μέσα σε περίπου 48 ώρες ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τις αναμετρήσεις με τους Θεσσαλονικείς και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League με 2-0.

Τώρα στρέφει την προσοχή του στα ματς που μπορούν να του απογειώσουν τη σεζόν. Η Φενέρ μπορεί να έχει προβλήματα τον τελευταίο καιρό, όμως τα πλέι οφ είναι μια άλλη υπόθεση. Έχει μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ της, έναν έμπειρο προπονητή και ταλέντο που μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Αυτή την στιγμή και με την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Αυτό όμως δεν σημαίνει οι Τούρκοι δεν είναι ικανοί να κάνουν τη… ζημιά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είχαν ξεκινήσει με ρεκόρ 9-1 και με τα προβλήματα που προέκυψαν ήρθε η αγωνιστική πτώση που τους έβαλε με το ζόρι στα πλέι οφ.

Από την πλευρά τους οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν να σκεφτούν πολλά. Έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και το πλεονέκτημα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Στην περίπτωση που οι Πειραιώτες κλείσουν την εβδομάδα με 2-0 τότε θα έχουν μια τεράστια ευκαιρία να… κλέψουν μία νίκη στην Τουρκία για να πάρουν την πρόκριση.

Εν πάση περιπτώσει, η λογική λέει πως αναμένεται να δούμε μεγάλα παιχνίδια, καλό μπάσκετ και να δοθούν μεγάλες μάχες για μια θέση στο Final 4.