Ύστερα από τέσσερις διαδοχικούς αποκλεισμούς στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει αύριο στο Γουέμπλεϊ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τους «4» της διοργάνωσης και ο τεχνικός των «σίτιζενς», Πεπ Γκουαρντιόλα, ελπίζει ότι οι παίκτες του θα ξεπεράσουν την πνευματική κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και θα προκριθούν στον τελικό.

Ύστερα από τέσσερις διαδοχικούς αποκλεισμούς στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει αύριο στο Γουέμπλεϊ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τους «4» της διοργάνωσης και ο τεχνικός των «σίτιζενς», Πεπ Γκουαρντιόλα, ελπίζει ότι οι παίκτες του θα ξεπεράσουν την πνευματική κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και θα προκριθούν στον τελικό.

Μεσοβδόμαδα οι «πολίτες» πανηγύρισαν την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου, ενώ την προσεχή Τετάρτη υποδέχονται την πρωτοπόρο Άρσεναλ στην Premier League, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη «μάχη» του τίτλου. Πρώτα, όμως, ο Γκουαρντιόλα δηλώνει αποκλειστικά συγκεντρωμένος στον αγώνα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια».

«Ελπίζω ότι θα προκριθούμε. Πέρυσι ήρθαμε εδώ, τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, και δεν είχαμε καλή απόδοση» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Ένας λόγος είναι η κούραση. Αυτή τη χρονιά την έχουμε. Ο προημιτελικός του Champions League είναι τόσο εξαντλητικός κι εμείς πρέπει να ανακάμψουμε. Κάθε σεζόν έχω την αίθηση ότι δεν είμαστε σωματικά έτοιμοι, ελπίζω αυτή τη φορά να είμαστε».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Σίτι ηττήθηκε πέρυσι από τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου, επομένως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φαντάζει ως ένα πιο εύκολο… μονοπάτι προς την καταληκτική αναμέτρηση της 3ης Ιουνίου κόντρα σε Μπράιτον ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Καταλανός προπονητής διαφωνεί. «Όχι, δεν έχω αυτή την αίσθηση. Η Σέφιλντ, όταν την παρακολούθησα χθες, όταν προσγειωθήκαμε από το Μόναχο, παίζει αρκετά παρόμοια με τότε που ο Κρις Γουάιλντερ ήταν εκεί, σε αυτή την εκπληκτική πρώτη σεζόν. Βρίσκονται ένα ή δύο παιχνίδια μακριά από την άνοδο. Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι αύριο» είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και συμπλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι ικανότητες που διαθέτουν, οι στημένες φάσεις, οι συνδυασμοί των παικτών, είναι τόσο επιθετικοί. Θα πρέπει να είμαστε εκεί αύριο στις 4.45 (σ.σ. 18:45 ώρα Ελλάδας) για να προκριθούμε στον τελικό».

Η Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τον Νέιθαν Ακέ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα του Μονάχου, ωστόσο ο Φιλ Φόντεν θα μπορούσε να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, αφού επέστρεψε στην αποστολή στην αναμέτρηση με τους Βαυαρούς. «Δεν είναι έτοιμος για αύριο, αλλά δεν ξέρω πόση είναι η ζημιά. Έκαναν τις τελικές εξετάσεις σήμερα το πρωί για να ξέρουμε ακριβώς πως είναι» είπε ο 52χρονος τεχνικός.

Ερωτηθείς ο Γκουαρντιόλα αν θα κάνει “rotation”, καθώς ακολουθεί το ντέρμπ με την Άρσεναλ, ο Καταλανός ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει ειλικρινείς απαντήσεις από τους παίκτες του: «Πρέπει να δω, πρέπει να “μυρίσω” πως είναι σήμερα οι παίκτες. Μετά το Μόναχο δεν μπορούσαν καν να πανηγυρίσουν, γιατί ήταν τόσο κουρασμένοι. Θα προπονηθούμε σήμερα και θα πρέπει να μιλήσω σε κάποιους».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!