Έχει καταφέρει να προκριθεί με όλους τους τρόπους, «γυρίζοντας» πάντα τα σε βάρος της δεδομένα. Η Βασιλεία ξανάκανε το... θαύμα της, παίρνοντας μία μεγαλειώδη πρόκριση στους «4» του Europa Conference League - Η Φιορεντίνα γλίτωσε από το... κάζο της χρονιάς

Έχει καταφέρει να προκριθεί με όλους τους τρόπους, «γυρίζοντας» πάντα τα σε βάρος της δεδομένα. Η Βασιλεία ξανάκανε το… θαύμα της, παίρνοντας μία μεγαλειώδη πρόκριση στους «4» του Europa Conference League μετά τη νίκη της επί της Νις στην «Allianz Riviera» με 2-1 στην παράταση και μάλιστα με ανατροπή. Την ελβετική ομάδα περιμένει πλέον στα ημιτελικά η Φιορεντίνα για μία θέση στον τελικό της 7ης Ιουνίου στην Πράγα.

Η Φιορεντίνα έπαιξε για πολύ ώρα με τη… φωτιά στη ρεβάνς με τη Λεχ Πόζναν για τα προημιτελικά του Europa Conference League και λίγο έλειψε να «καεί» και να κινδυνέψει με ένα ανεπανάληπτο κάζο κι έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Την κατάλληλη στιγμή, όμως λειτούργησαν «πυροσβεστικά» οι Ρικάρντο Σοτίλ και Γκαετάνο Καστροβίλι και «λύτρωσαν» τους «βιόλα», δίνοντάς τους το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης παρά την ήττα τους με 2-3 στο «Artemio Franchi».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με νοοτροπία νικητή και μαχητικό πνεύμα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Αλκμάαρ κατάφερε να «γυρίσει» το σε βάρος της 2-0 απέναντι στην Άντερλεχτ στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League κι αφού οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και στα πέναλτι με τα τέρματα του Βαγγέλη Παυλίδη (22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), «σφράγισε» μία μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά, χάρις στις δύο επεμβάσεις του Μάθιου Ράιαν στη «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα.

Η Γουέστ Χαμ έγινε η τρίτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Europa Conference League, καθώς συνέτριψε τη Γάνδη με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και με συνολικό σκορ 5-2 πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου στις 11 και 18 Μαΐου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Europa Conference League:

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 2-3 (78΄ Σοτίλ, 99΄+2 Καστροβίλι – 9΄ Σόουζα, 65΄ πέν. Βέλντε, 69΄ Σόμπιεχ) Α’ αγ. 4-1 ⇒ Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 6-4

Ούσα άκρως… εφησυχασμένη απ’ το εμφατικό 4-1 με το οποίο είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στο Πόζναν, η Φιορεντίνα εμφανίστηκε πολύ «μπλαζέ» στο δεύτερο παιχνίδι με τους Πολωνούς. Δεν… θορυβήθηκε απ’ το γρήγορο γκολ του Σόουζα στο 9ο λεπτό, όμως τα «χρειάστηκε» για τα καλά στο δεύτερο 45λεπτο, όταν η Λεχ με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (65′ πέναλτι Βέλντε, 69′ Σόμπιεχ) έφερε το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία.

Με το 0-3 να φέρνει την παράταση προ των πυλών, η ιταλική ομάδα άρχισε να ανεβάζει «στροφές» μετά το 70′ και δικαιώθηκε στο 78′ με το υπέροχο γκολ του Σοτίλ (πλασέ στην κίνηση πριν σκάσει η μπάλα στο χορτάρι) και με το τέρμα του Καστροβίλι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που σφράγισαν την πρόκριση της Φιορεντίνα.

Άλκμααρ (Ολλανδία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 4-1 πέν. (2-0 κ.δ. και παρ.) (5΄ πέν., 14΄ Παυλίδης) Α’ αγ. 0-2 ⇒ Προκρίθηκε η Αλκμάαρ με συνολικό σκορ 6-3 (μαζί με τα πέναλτι)

Η ΑΖ ήταν καταιγιστική απ’ τα πρώτα λεπτά στη ρεβάνς του «AFAS Stadion» και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε φέρει ήδη το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία χάρις στα γκολ του διεθνούς Έλληνα επιθετικού. Στο 5ο λεπτό ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε Ο Οντγκάαρντ και στο 14ο με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Η Αλκμάαρ έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να πάρει σκορ πρόκρισης, όμως στο ημίχρονο «έχασε» με τραυματισμό και τον Παυλίδη (είχε δει και την κίτρινη στο 40′), ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Παρόλα αυτά συνέχισε να είναι πιο επιθετική και έφτασε μία… ανάσα απ’ το 3-0 στο 84΄, όμως το πλασέ του Κέρκεζ αποκρούστηκε απ’ το δεξί δοκάρι.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι «μίλησε» ο Μάθιου Ράιαν. Ο διεθνής Αυστραλός γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Φερτόνγκεν και Σαρντέλα, την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα εύστοχοι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και δίνοντας στη βελγική ομάδα τη μεγαλύτερη πρόκριση της Ιστορίας της.

Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Γάνδη (Βέλγιο) 4-1 (37΄, 63΄ Αντόνιο, 55΄ πέν. Πακετά, 58΄ Ράις – 26΄ Κάιπερς) A’ αγ. 1-1 ⇒ Προκρίθηκε η Γουέστ Χαμ με συνολικό σκορ 5-2

Οι Βέλγοι έβαλαν… δύσκολα στα «σφυριά» στο πρώτο ημίωρο του αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα στο 26′ με το γκολ του άλλοτε φορ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού, Ούγκο Κάιπερς. Η αντίδραση της Γουέστ Χαμ ήταν άμεση και ισοφάρισε στο 37′ με τον Αντόνιο. Στο δεύτερο ημίχρονο η αγγλική ομάδα ήταν καταιγιστική και με τρία γκολ σε 9 λεπτά (55′ πέναλτι Πακετά, 58′ Ράις, 63′ Αντόνιο) έφτασε σε μία άνετη πρόκριση στα ημιτελικά.

Νις (Γαλλία)-Βασιλεία (Ελβετία) 1-2 παρ. (1-1 κ.δ.) (9΄ Λαμπόρντ – 86΄ Ογκουστίν, 98΄ Άνταμς) Α’ αγ. 2-2 ⇒ Προκρίθηκε η Βασιλεία με συνολικό σκορ 4-3

Η Νις μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης (μετά το 2-2 στην Ελβετία) με τον Λαμπόρντ στο 9′. Η Βασιλεία ομως είχε υπομονή στο παιχνίδι της, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86′ με τον Ογκουστίν και να στείλει τον αγώνα στην παράταση, όπου «καθάρισε» την πρόκριση με μία εξαιρετική κεφαλιά ο Άνταμς στο 98ο λεπτό.

Ημιτελικοί (11 & 18 Μαΐου)

Φιορεντίνα – Βασιλεία

Γουέστ Χαμ – Αλκμααρ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου, στην Πράγα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Europa Conference League. Europa Conference League. Europa Conference League. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.