Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική φορά στα ημιτελικά του Champions League και ψάχνει την «εκδίκηση» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας πρόωρος τελικός (Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι) κι ο δεύτερος σερί ιταλικός «εμφύλιος» (Μίλαν-Ίντερ) θα διεξαχθούν στην ημιτελική φάση του Champions League, μετά τις αποψινές προκρίσεις των Άγγλων και των Ιταλών σε Μόναχο (1-1 με Μπάγερν) και Μιλάνο (3-3 με Μπενφίκα), αντίστοιχα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το 3-0 του «Έτιχαντ» ήταν κι αποδείχθηκε στη ρεβάνς της «Αλιάνζ Αρένα» σκορ ασφαλείας για την Μάντσεστερ Σίτι. Η απώλεια του πέναλτι από τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο 37΄ δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση τα δεδομένα της αναμέτρησης, με το Νορβηγό να «χτυπά» στο δεύτερο μέρος και να «σβήνει» τις όποιες ελπίδες έτρεφαν μέχρι τότε οι Βαυαροί.

Με το τελικό 1-1 η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «σφράγισε» την παρουσία της στους «4», όπου εκεί θα βρει απέναντί της την πολυνίκη του θεσμού και κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Νορβηγός στράικερ έφτασε τα 35 γκολ στο CL, ωστόσο, το αποψινό είχε ξεχωριστή σημασία για εκείνον. Με αυτό έφτασε τα 12 σε μία σεζόν στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Φαν Νίστελροϊ τη σεζόν 2002/2003 με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ), που ήταν μέχρι σήμερα η καλύτερη που είχε να επιδείξει παίκτης της Premier League στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων.

Σε τρίτη σερί σεζόν (2020 η τελευταία) η Μπάγερν απέτυχε να φτάσει σε ημιτελικό Champions League. Στο μεγαλύτερο βαθμό αυτό οφείλεται στη «βαριά» ήττα της περασμένης εβδομάδας στο «Ετιχαντ».

Το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ πάλεψε, έχασε ευκαιρίες, όπως και στο πρώτο ματς, παρ΄ όλα αυτά δεν μπόρεσε να κάνει το θαύμα και, πλέον, θα παίξει τα ρέστα του για την κατάκτηση της «σαλατιέρας» στη Bundesliga, το μοναδικό στόχο που έχει απομείνει μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Φράιμπουργκ.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Σόμερ – Παβάρ (77’ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ζοάο Κανσέλο (64’ Ντέιβις) – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ (64’ Μανέ), Μουσιάλα (72’ Μίλερ), Κομάν – Σουπό Μοτίνγκ (71’ Τελ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (66’ Λαπόρτ) – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88’ Γουόκερ), Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ (84’ Άλβαρες).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 3-3 (14΄ Μπαρέλα, 65΄ Μαρτίνες, 78΄ Κορέα – 38΄ Άουρσνες, 86΄ Αντόνιο Σίλβα, 90΄+5 Μούσα) Α΄ αγ. 2-0 ⇒ Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 5-3
Μπάγερν (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-1 (83΄πεν. Κίμιχ – 57΄ Χάαλαντ) Α΄ αγ. 0-3 ⇒ Προκρίθηκε η Σίτι με συνολικό σκορ 4-1

Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (58΄,80΄ Ροντρίγκο) Α΄ αγ. 0-2 ⇒ Προκρίθηκε η Ρεάλ Μ. με συνολικό σκορ 4-0
Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-1 (90+3΄ Όσιμεν – 43΄ Ζιρού) Α΄ αγ. 0-1 ⇒ Προκρίθηκε η Μίλαν με συνολικό σκορ 2-1

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1. Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1.