Ο Χοακίν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του και να περάσει στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Χοακίν με το νούμερο «17» που φορούσε για 23 χρόνια στην πλάτη του, δεν θα «μάχεται» πλέον στα γήπεδα. Ο παίκτης σύμβολο της Μπέτις κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, λίγο πριν κλείσει τα 42 του χρόνια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην καριέρα του κατέγραψε 839 αγώνες, 112 γκολ και 102 ασίστ. Οι 480 αγώνες, τα 65 γκολ 45 ασίστ ήταν με τη Μπέτις. Ακολούθησε η Βαλένθια με την οποία είχε 218 αγώνες, 30 γκολ και 31 ασίστ. Η μοναδική ομάδα στην οποία έπαιξε εκτός Ισπανίας ήταν η Φιορεντίνα όπου είχε 71 ματς, 7 γκολ και 13 ασίστ. Ακόμα αγωνίστηκε στη Μάλαγα και εκεί είχε 70 αγώνες, 10 γκολ και 13 ασίστ.

Ο Χοακίν έφτασε η ώρα να πει αντίο. Και το έκανε με ένα συγκλονιστικό βίντεο. Ζωγράφισε σε έναν καμβά, πράσινο και λευκό. Τα δύο χρώματα της καρδιάς του…

«Επί 23 χρόνια προσπαθώ να κάνω το ποδόσφαιρό μου τέχνη και να με θυμούνται από γενιά σε γενιά. Τώρα το μόνο που μένει είναι να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Την τέχνη μου», ανέφερε ο Χοακίν. «Η τέχνη είναι αιώνια. Σ’ ευχαριστούμε αρχηγέ», έγραψε η Μπέτις.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!