Η Μίλαν «κλείδωσε» τη Νάπολι μέσα στο σπίτι της (1-1) και προκρίθηκε στην τετράδα του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2007.

Συνολικά 21 Κύπελλα Πρωταθλητριών έχουν κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης (14) και η Μίλαν (7), οι ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια στην Ιστορία του θεσμού.

Η τεράστια εμπειρία τους, σε συνδυασμό με τις νίκες τους στους πρώτους αγώνες των προημιτελικών, τις οδηγήσε στους «4» του εφετινού Champions League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» η Μίλαν απέδειξε ξανά ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει εφέτος να «στριμώξει» τη Νάπολι. Οι «ροσονέρι» πήραν ισοπαλία 1-1 (είχαν επικρατήσει 1-0 στον α΄ αγώνα) με τον Ζιρού να ανοίγει το σκορ στο 43΄ μετά από «μυθική» κούρσα 60 μέτρων του Ραφαέλ Λεάο.

Νωρίτερα ο Γάλλος σκόρερ είχε χάσει πέναλτι (απέκρουσε ο Μερέ σε 22΄). Πέναλτι έχασε και ο νέος σουπερ σταρ των «Παρτενοπέι», Κβίτσα Κβαρατσκέλια, καθώς ο Μανιάν απέκρουσε στο 82΄ και έτσι αποφεύχθηκε το… θρίλερ του τελευταίου δεκάλεπτου.

Ο Όσιμεν ισοφάρισε, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Μίλαν επιστρέφει στους ημιτελικούς οποιασδήποτε διοργάνωσης μετά από 16 χρόνια και το 2007, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό της Αθήνας.

Οι συνθέσεις

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Τζέσους, Μάριο Ρουί, Εντομπελέ, Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Πολιτάνο, Οσιμέν, Κβαρατσχέλια

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν – Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τεό Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι – Μπραχίμ Ντίας, Μπενασέρ, Λεάο, Ζιρού

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-2 (51΄ Μπαρέλα, 82΄πεν. Λουκάκου)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 3-0 (27΄ Ρόδρι, 70΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 77΄ Χάαλαντ)
Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (0-2) (58΄,80΄ Ροντρίγκο)

Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-1 (0-1) (90+3΄ Όσιμεν – 43΄ Ζιρού)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!