Ο Νίκολας Καπάλντο μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, την Μπόκα Τζούνιορς, το «άλμα» στην Σάλτσμπουργκ αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής.

Από μικρός ήταν πίσω από μία ποδοσφαιρική μπάλα και έπαιζε με τους φίλους του. Ίσως να ήταν προδιαγεγραμμένο πως ο Νίκολας Καπάλντο θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Και αν αυτός δεν ήταν ένα καλός λόγος, κάπου εδώ εμφανίζεται η Μπόκα Τζούνιορς. Ήταν η ομάδα που τον γοήτευσε και του έδειξε το δρόμο…

Ο ίδιος δεν επιθυμεί να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια. Θέλει να ζει το τώρα. Ο μόνος του στόχος είναι να στεφθεί πρωταθλητής με την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Αυτός είναι ο Νίκολας Καπάλντο. Ένα παιδί όπου στόχος του ήταν να παίξει ποδόσφαιρο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το Debut.gr είχε τη μεγάλη τιμή να επικοινωνήσει μαζί του και εκείνος έδωσε απαντήσεις σε πάρα πολλά ζητήματα. Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της Αργεντινής; Ποιοι είναι οι στόχοι του με την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ αλλά και πόσο τον έχει «στιγματίσει» η Μπόκα Τζούνιορς;

Νίκολας Καπάλντο © FC Red Bull Salzburg via Getty Images

Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς αυτό που με οδήγησε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Αλλά όταν έμενα στη Σάντα Ρόσα, όλα τα παιδιά της γειτονιάς έπαιζαν ποδόσφαιρο. Φυσικά, ήμουν κι εγώ μέλος. Δεν γινόταν να απουσιάζω.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τις σεζόν που αγωνιζόσουν στην Μπόκα Τζούνιορς; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής;

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ένταση στα παιχνίδια είναι αρκετά μεγαλύτερη. Όλοι οι αγώνες διακρίνονται για τη δυναμικότητά τους. Από την άλλη μεριά, στη Νότια Αμερική παίζει μεγάλο ρόλο η τεχνική. Και μέσα σε όλα αυτά να συμπεριλάβουμε την πίεση και το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος. Σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και υποστηρίζουν φανατικά μία ομάδα. Ειδικά με την περίπτωση της Μπόκα Τζούνιορς οι συνθήκες είναι αρκετά έντονες και μερικές φορές ακραίες. Υπάρχει αρκετά μεγάλη πίεση.

Η μεταγραφή και το «άλμα» που έκανα στην Σάλτσμπουργκ ήταν αρκετά μεγάλο, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα.

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν πήρες μεταγραφή στην Σάλτσμπουργκ;

Η μεταγραφή και το «άλμα» που έκανα στην Σάλτσμπουργκ ήταν αρκετά μεγάλο. Όλα ήταν καινούργια για εμένα. Διαφορετική γλώσσα, διαφορετική κουλτούρα. Ξαφνικά, η οικογένειά μου, με την οποία έχω αρκετά στενή επαφή, ήταν ξαφνικά μακριά μου. Όμως, ήθελα πολύ να κάνω αυτό βήμα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις με την ομάδα;

Οι στόχοι που έχω με την Σάλτσμπουργκ είναι ξεκάθαροι. Αρχικά, θέλουμε να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα. Είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος. Δικός μου στόχος είναι να παραμείνω υγιής μέχρι το τέλος της σεζόν και να μην προκύψει κανένας άλλος τραυματισμός. Το φθινόπωρο έμεινα αρκετό καιρό εκτός, πέρασα αρκετά δύσκολα, ξέρω τι σημαίνει αυτό και δεν θέλω να το ζήσω ξανά.

Νίκολας Καπάλντο © EPA

Όταν ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο είχες κάποιον παίκτη ως πρότυπο;

Δεν είχα συγκεκριμένα κάποιον παίκτη ως είδωλο. Περισσότερο με γοήτευσε η Μπόκα Τζούνιορς. Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα συνέχεια με τον πατέρα μου και την οικογένειά μου στους αγώνες της ομάδας. Ήμουν μεγάλος θαυμαστής του συλλόγου.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια σήμερα;

Είναι δύσκολο να κάνω να κάνεις ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στο ποδόσφαιρο. Ξαφνικά και γρήγορα, μπορεί να συμβούν και να αλλάξουν τα πάντα. Μου αρέσει να ζω το σήμερα και να απολαμβάνω αυτό που συμβαίνει τώρα. Σε πέντε χρόνια, μπορούμε να κάνουμε μία νέα συνέντευξη και να τα ξαναπούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. (γέλια)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!