Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι επίσημα προς πώληση αλλά οι Γκλέιζερς σκέφτονται να παραμείνουν ιδιοκτήτες της ομάδας.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις μέσω του πετροχημικού ομίλου Ineos, είναι επίσημα υποψήφιος για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως είναι και επενδυτικός όμιλος από το Κατάρ, αλλά τελικά η αγγλική ομάδα ίσως να μην αλλάξει χέρια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι επίσημα προς πώληση από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η επιχειρηματική οικογένεια Γκλέιζερ από τις ΗΠΑ, ιδιοκτήτρια του συλλόγου των «κόκκινων διαβόλων», το σκέφτεται ξανά και μάλιστα έχει εναλλακτικό σχέδιο για να κρατήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ESPN οι Γκλέιζερ ψάχνουν για επενδυτές για να παραμείνουν στην ιδιοκτησία και τους βρήκαν στην εταιρεία «Carlyle Group Inc», επενδυτικό όμιλο από τις ΗΠΑ. Οι Γκλέιζερ αγόρασαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005 έναντι 830 εκατ. ευρώ και θέλουν να μείνουν στο «Ολντ Τράφορντ» θεωρώντας πως η αξία της θα μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας και η οικογένεια Γκλέιζερ σκέφτεται πλέον σοβαρά να απορρίψει τις προτάσεις για την εξαγορά των μετοχών τους, καθώς θεωρούν πως έως το τέλος της δεκαετίας η αξία της διάσημηςμ αγγλικής ομάδας μπορεί να φθάσει τα δέκα δισ. ευρώ, από τα πέντε, που είναι τώρα η χρηματιστηριακή αξία της.

Εκτός της Carlyle κι άλλες εταιρίες θα ήθελαν να διεκδικήσουν ένα μειοψηφικό πακέτο των «κόκκινων διαβόλων» και ήδη ετοιμάζουν προτάσεις. Αυτές είναι, σύμφωνα πάντα με το ESPN, οι Elliot Investment Management, Ares Management Corporation και Sixth Street Partners.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!